Samisk tyttebærgrøt med byggryn
Samisk tyttebærgrøt med byggryn
Vi kan lære mye om bærekraft gjennom samisk matkultur. For samene er gode på å leve i takt med naturen og årstidene. I årtusener har samene drevet med jakt, fiske, reindrift og sanking. Tradisjonell samisk matkultur varierer blant annet geografisk men består ofte av saue- eller reinsdyrkjøtt, fisk, bær og ville vekster. I denne aktiviteten skal vi bli bedre kjent med lokale råvarer og samisk matkultur, gjennom tyttebærgrøten.
MÅLET MED AKTIVITETEN
Målet med denne aktiviteten er at barna kan bli få kjennskap til samisk matkultur. Aktiviteten legger også til rette for at barna kan bli bevisst på hvordan vi kan spise mat som er basert på kortreiste råvarer og mat som vi kan sanke selv i naturen.
HVA SIER RAMMEPLANEN?
Gjennom kulturaktiviteter skal SFO gi støtte til at barna får skape sine egne uttrykk og får kjennskap til ulike måter å uttrykke seg på, slik at mangfoldet i barnegruppen blir representert. SFO skal bidra til at barna møter samisk kultur. Å lage mat sammen i SFO kan gi barna erfaring med hvordan de selv kan lage enkle og sunne måltider, og hvordan de sammen med andre kan skape trivelige rammer rundt måltidet. SFO skal støtte opp under verdier, holdninger og handlinger som fremmer en bærekraftig utvikling. SFO skal støtte barna i å utvikle naturglede og i å ta vare på seg selv, hverandre og naturen.
Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?
Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no
Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.