Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kom i gang med semesteret

For dere som allerede er kommet et stykke inn i jungelen

Kom i gang med semesteret er for dere som allerede har vært med i Matjungelen en stund.  Kanskje dere har nye ansatte i gruppen som ikke har vært med på matjungelen? Eller kanskje dere trenger en oppfrisking eller litt ny inspirasjon for å sette i gang med et nytt år?

Dette kurset er lagt opp på samme måte som introkurset, men med litt andre aktiviteter og oppskrifter.

Målet er å øke engasjement, eierskap og kompetanse blant dere som skal gjennomføre aktiviteter i Matjungelen, og gi alle en felles forståelse av hva Matjungelen er.

Tid til gjennomføring

Dere bør sette av ca. tre timer for gjennomføring av dette kurset. Det kan for eksempel gjennomføres på kveldstid som et sosialfaglig arrangement eller som en del av en planleggingsdag. Finn et tidspunkt som passer for dere. Beregn også noe tid til forberedelser og innkjøp.

Fasiliteter til gjennomføring

Du kan enten ha oppe en presentasjon av kurset på prosjektor gjennom hele aktiviteten, eller du kan skrive ut denne presentasjonen på ark og bare vise video og introduksjon på skjerm. Filmfremvisning og presentasjon kan gjøres i klasserom eller lignende, og matlagingen kan gjøres på et kjøkken. Hvis det finnes prosjektor på kjøkkenet kan hele aktiviteten gjennomføres her.

Andre forberedelser

Spørsmålskortene printes ut og klippes til på forhånd. De skal deles ut i løpet av måltidet. Oppskrift på indisk potetgryte og aktivitetsopplegg for Krydderløype kan også med fordel printes ut på forhånd. Sørg også for å ha alt utstyr, lokaler og råvarer på plass før kurset begynner. Huskelister for dette finner du på denne siden. Lykke til!

asparges

DU FINNER ALT DU TRENGER NEDOVER PÅ DENNE SIDEN

Forberedelser til kurset

Handleliste

Til Indisk potetgryte:

  • 1 kg poteter
  • 4 gulrøtter
  • 2 bokser hermetiske linser
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • Olje
  • 2 Løk
  • 4 båter hvitløk
  • Chili
  • Krydderblanding: Garam Masala, Paprikapulver, Gurkemeie, Spisskummen

Til aktiviteten «Krydderløype»:

  • Ulike råvarer til krydderløypen. Se i aktivitetsopplegget for forslag.

Utstyrsliste

  • Prosjektor (kan droppes)
  • PC med lydavspilling
  • Plass til å lage og spise mat
  • Kokeplate, stavmikser/blender, kjele, sleiv, skjærebrett og kniv
  • Suppeskåler og skjeer til alle
  • Skåler, kjøkkenhåndkle, ark og penner til aktivitetsopplegget “Krydderløype”

Utskrifter

Materiell som SFO-leder printer ut i forkant. «Selvstyrt matkurs printversjon» er for dere som IKKE har tilgang til prosjektor under matlaging.

 Oppskrift – Indisk potetgryte

Aktivitetsopplegg- Krydderløype

Spørsmålskort

Kom i gang med semesteret – printversjon

Presentasjon til kurset

Slik lager dere Indisk potetgryte

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top