Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Krydderløype på Kleppestø SFO

Jungelbarna på Kleppestø SFO har forrige uke luktet og smakt seg gjennom all verdens krydre. Det er gøy å smake nye smaker, selv om de er uvante og noen ganger veldig sterke. Det kan være forvirrende når kanel plutselig ser ut som en pinne, men som krydder er det i hvert fall favoritten i jungelen på Kleppestø.

 

Alle vil smake
På hvert bord ligger det et fat med krydder og en liten farget lapp med svaralternativer. SFO-barna blir gruppevis sendt ut i det ukjente for å smake seg frem til hvilke krydre som heter hva. Alle vil lukte og alle vil smake, noe går i nesen og noe sitter seg sterkt igjen på tungen, men det skremmer ikke jungelbarna fra å kaste seg over neste oppgave
Sjokoladestøv
For barna er det en del krydder som er ukjent, noe som gjør det vanskelig å gjette hva det er man smaker. Ikke blir det lettere når svaralternativene forvirrer – det er vel ingenting som heter larvekrydder eller sjokoladestøv? Eller er det? Noen krydre er derimot mer kjente enn andre. «Mmm, taco!» roper en av barna når han smaker på spisskummen, et av krydderne som preger en velkjent krydderblanding.
Vil du prøve selv? Det er veldig enkelt og ekstremt gøy! Bare legg ulike krydder i skåler merket med hvert sitt tall, og be de andre gå rundt og lukte og gjette hva de er for noe.

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Mangfold og matglede på Låby SFO

Mestring og glede med matlaging på Vigra SFO

7 tips til mer matmot rundt matbordet på SFO

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Top