Enkel lompenachos

Enkel meksikansk rett i langpanne, og med lomper istedenfor tortillachips.

Du trenger

  • 8 tomater
  • 1 agurk
  • 16 potetlomper*
  • 300 g gulost, revet*
  • 2 bokser hermetiske kidneybønner
  • 2 bokser mais
  • 1 lime (kan sløyfes)
  • 2 ss spisskummen
  • 2 potter frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kutt agurk og tomat i små terninger og sett til side.
  3. Kle to stekebrett med bakepapir.
  4. Fordel lompene utover de to stekebrettene.
  5. Hell av vannet på mais og bønner, skyll godt og fordel utover lompene.
  6. Strø spisskummen og revet ost over bønnene og maisen.
  7. Sett begge stekebrettene i ovnen i ca 8-10 minutter, til osten er smeltet.
  8. Ta brettene ut av ovnen og legg på tomater, agurk og korianderblander. 
  9. Skvis lime over før servering, og topp med rømme om ønskelig.

Tips:

  • Dersom barna er skeptiske til bønner kan dere gjerne introdusere bønnene sammen med noe mer velkjent, for eksempel ved å blande dem sammen med litt stekt kyllingkjøttdeig på nachoen.
  • Du kan bruke skiver av potet istedenfor lomper. Fordel potetskiver (ca 5 mm tykke) på stekebrettet og stek i ca 10 minutter til potetene er møre, før du strør på revet ost og følger stegene videre i oppskriften.
  • Du kan gjerne toppe nachoen med flere grønnsaker, for eksempel stangselleri, reddik, paprika, chili, vårløk eller rødløk.
  • Istedenfor å bruke spisskummen kan dere gjerne lage deres eget tacokrydder med 2 ts spisskummen, 2 ts koriander, 2 ts paprikapulver, 1 ts oregano og 1 ts cayennepepper/chilipulver.


*Allergener
Hvete/gluten: Bruk ca 3 mm tykke potetskiver istedenfor lomper. Legg potetskivene på stekebrett med bakepapir og forstek i ovn i ca 8-10 min før du legger på resten av fyllet.
Melk/laktose: Bruk plantebasert ost ved melkeproteinallergi.

Top