Grønn monsterpasta

Gøy og grønn pastarett for små og store monstre. 

Du trenger

  • 500 g fullkornspasta*
  • 1 stk brokkoli
  • 150 gram frossen spinat, tint
  • 200 g frosne grønne erter
  • 3 dl lettmelk*
  • 1,5 dl kokevann fra pastaen*
  • ½ sitron
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper

Slik gjør du det

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken (husk å spare på litt av kokevannet)
  2. Del brokkoli i buketter, skrell og skjær stilken i små biter.
  3. Kok opp en kjele med vann, skru ned varmen og småkok brokkoli 2-3 minutter. Tilsett ertene og la dem koke i ytterligere 1-2 minutter. Hell av vannet.
  4. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en glatt saus av brokkoli, spinat, erter, melk, ca 1,5 dl av pastavannet, oregano, saften av en halv sitron, salt og pepper. Spe på med mer melk hvis sausen blir for tykk.
  5. Bland den knallgrønne sausen med den ferdigkokte pastaen og server.

Tips: 

  • Server pastaen med fetaost, gresskarfrø, linser eller kokte egg for en mer mettende variant.
  • Tilsett gjerne litt frisk basilikum før du stavmikser sausen, for en mer aromatisk saus. 

 

*Allergener
Hvete/gluten: Bruk glutenfri pasta.
Melk/laktose: Bruk laktosefri melk ved laktoseintoleranse, eller plantebasert melk ved melkeproteinallergi.

Top