Ovnsbakt havregrøt med eple og banan
Denne ovnsbakte havregrøten lager seg nesten selv – passer ypperlig til å bruke opp rester.

Du trenger
- 3 dl lettkokte havregryn
- 3 dl lettmelk
- 2 (modne) bananer eller epler
- 2 egg (kan sløyfes, erstatt med 1dl ekstra melk)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts kanel
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen til 175 °C (over- og undervarme).
- Kle en ildfast form (ca. 20×20 cm) med bakepapir.
- Skrell bananene og mos dem godt med en gaffel i en bakebolle. Hvis du bruker eple istedenfor banan, kan disse enten rives eller finhakkes.
- Visp inn melk, egg og kanel.
- Tilsett havregryn og rør godt.
- Hell blandingen over på bakepapiret i formen og jevn ut overflaten med baksiden av en skje.
- Sett formen midt i ovnen og stek i 30–35 minutter, til grøten er fast.
- La den avkjøles litt, og skjær i mindre stykker før servering.
Tips:
- Server gjerne havregrøten med sesongens frukt og bær, nøtter, frø eller yoghurt naturell.
- Du kan bruke en dyp langpanne istedenfor ildfast form. Oppskrift til 20 porsjoner passer fint til 1 stk dyp langpanne. Siden denne blir litt tynnere kan du redusere steketiden til 25 min.
- Retten kan lages på forhånd og stå kjølig frem til servering. Du kan også gjøre blandingen klar, og oppbevare den i en bolle eller ildfast form over natten, før du steker den ferdig dagen etter.
*Allergener
Hvete/gluten: Bruk glutenfrie havregryn.
Melk/laktose: Bruk laktosefri melk ved laktoseintoleranse, eller havremelk ved melkeproteinallergi.
Egg: Kan fint sløyfes, erstatt isåfall med ca 0,5 dl melk per egg.
Laget i samarbeid med frukt.no