Ovnsbakt havregrøt med eple og banan

Denne ovnsbakte havregrøten lager seg nesten selv – passer ypperlig til å bruke opp rester. 

Du trenger

  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl lettmelk 
  • 2 (modne) bananer eller epler
  • 2 egg (kan sløyfes, erstatt med 1dl ekstra melk)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts kanel

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 175 °C (over- og undervarme).
  2. Kle en ildfast form (ca. 20×20 cm) med bakepapir.
  3. Skrell bananene og mos dem godt med en gaffel i en bakebolle. Hvis du bruker eple istedenfor banan, kan disse enten rives eller finhakkes.
  4. Visp inn melk, egg og kanel.
  5. Tilsett havregryn og rør godt. 
  6. Hell blandingen over på bakepapiret i formen og jevn ut overflaten med baksiden av en skje.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek i 30–35 minutter, til grøten er fast.
  8. La den avkjøles litt, og skjær i mindre stykker før servering. 

Tips: 

  • Server gjerne havregrøten med sesongens frukt og bær, nøtter, frø eller yoghurt naturell.
  • Du kan bruke en dyp langpanne istedenfor ildfast form. Oppskrift til 20 porsjoner passer fint til 1 stk dyp langpanne. Siden denne blir litt tynnere kan du redusere steketiden til 25 min.
  • Retten kan lages på forhånd og stå kjølig frem til servering. Du kan også gjøre blandingen klar, og oppbevare den i en bolle eller ildfast form over natten, før du steker den ferdig dagen etter.

*Allergener
Hvete/gluten: Bruk glutenfrie havregryn.
Melk/laktose: Bruk laktosefri melk ved laktoseintoleranse, eller havremelk ved melkeproteinallergi.
Egg: Kan fint sløyfes, erstatt isåfall med ca 0,5 dl melk per egg.

Laget i samarbeid med frukt.no

Top