Denne gamle klassikeren er en ypperlig måte å bruke opp rester av tørt brød og fruktbiter. Dette er en enkel og fin oppskrift som barna også kan være med på å lage.
Du trenger
10 brødskiver, bruk gjerne rester av tørt brød*
5 egg*
5 ss lettmelk*
Eple, banan eller annen frukt/bær
Myk margarin til steking*
Slik gjør du det
Skjær brød i tykke skiver, og del de eventuelt i to.
Bland sammen egg og melk i en stor bolle.
Legg brødskivene ned i eggeblandingen, og la dem bli gjennombløte.
Varm litt myk margarin på middels varme i en stekepanne eller takke.
Ta opp brødskivene og stek de ca. 2 min på hver side, til de er gylne.
Skjær skiver av eple og banan og server arme riddere med frisk frukt.
Tips
Disse kan også stekes i ovnen i langpanne med bakepapir, eller i vaffeljern.
Bruk gjerne norsk frukt og bær i sesong.
Smør gjerne litt peanøttsmør på skivene før servering.
*Allergener: Hvete/gluten: Bruk glutenfritt brød. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk, eller plantebasert melk ved melkeallergi. Bruk melkefri myk margarin eller rapsolje. Egg: Kan sløyfes. Soya: Bruk myk margarin uten soya, eller velg rapsolje.