Lag festlige fiskekakespyd sammen med barna! Fiskekakespyd er gøy for barna å være med på å lage selv, og de kan både serveres varme og kalde – og kan gjerne stekes på grill eller bålpanne.
Du trenger
5 fiskekaker*
2 epler
1 rød paprika
½ grønn paprika
1 pose majones* (1 pose = ca 165 g)
2 ts karripulver
10 grillspyd
Slik gjør du det
Skyll eple og paprika og skjær de i passe store biter til grillspydene.
Skjær fiskekaker i store terninger.
Bland sammen majones og karripulver i en skål og sett til side.
Tre biter av fiskekake, paprika og eple på grillspydene.
Server med karrimajones og gjerne grovt brød til.
Tips
Det går fint an å steke spydene på grill, bålpanne eller i stekeovn. Det kan i så fall være lurt å bløtlegge trepinnene i minst 10 min slik at de ikke tar fyr på grillen.
Bruk gjerne andre typer frukt og grønnsaker, for eksempel tomat, agurk, squash, appelsin eller ananas.
*Allergener: Fisk: Dropp fiskekakene eller erstatt med f.eks mozzarella eller annen ost. Melk/laktose: Bruk fiskekaker uten melk. Egg: Bruk vegansk majones, eller erstatt med rømme eller creme fraiche. Selleri og soya: Noen fiskekaker kan inneholde selleri og soya.