Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Thai kyllingcurry

Mild thai curry med kylling

Mild thai curry med kylling

Dette er en varmende asiatisk curry med kylling og gøye grønne erter. Oppskriften er beregnet til 10 barn.

Thai kyllingcurry

Du trenger

  • 250 gram Fullkornsris
  • 150 gram Paprika
  • 150 gram Gulrot
  • 150 gram Grønne erter (frosne)
  • Ca 500 gr Kyllingfilet
  • 0,5 dl Raps- eller olivenolje
  • 10 gram Thai curry paste (grønn eller rød)
  • 8 dl Kokosmelk
  • 0,5 dl Soyasaus, saltredusert*
  • 1 stk Lime
  • Frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
  2. Skyll grønnsakene og del paprika og gulrot i strimler.
  3. Rens og skjær kyllingfilet i små strimler.
  4. Varm litt olje i en stor gryte og fres currypaste på middels varme i et par minutter.
  5. Tilsett kokosmelk, paprika, gulrøtter, kyllingstrimler og soyasaus.
  6. Kok opp og la småkoke i ca 8-10 minutter til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt.
  7. Tilsett erter mot slutten av koketiden, de trenger bare 1-2 minutter.
  8. Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus/salt og curry paste
  9. Server med frisk koriander og ris til.

Tips

  • Bruk de grønnsakene dere har liggende. Squash, søtpotet, rødløk, stangselleri, pastinakk eller brokkoli passer også fint her.
  • Du kan gjerne bruke norskprodusert byggryn istedenfor ris
  • Du kan gjerne bytte ut kylling med f.eks kikerter, laks eller tofu.


*Allergener
Hvete/gluten: Bruk glutenfri soyasaus. Soya: Bruk salt istedenfor soyasaus.

Top