Hjemmelaget tomatsuppe smaker aller best. Bruk store og godt modne tomater for å få mest mulig smak. Denne suppen er smakt til med hvitløk og kajennepepper for å få den litt «hot».
Til 8 personer trenger du:
16 stk modne tomater
8 stk sjalottløk
4 båt hvitløk
6 ss olivenolje
2 l grønnsakbuljong (utblandet)
3 dl lett matfløte*
½ ts kajennepepper
hakket frisk timian eller kruspersille
salt og pepper
Utstyr:
Desilitermål
Kjele
Stavmikser
Slik gjør du det:
Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.
Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.
Skyll og hakk krydderurtene.
Stek sjalottløken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la dem steke med i ca. 2 minutter.
Tilsett buljongen og de hakkede krydderurtene.
La suppen koke i ca. 20 minutter.
Tilsett hvitløk.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Rør inn matfløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.
Server suppen – gjerne med grovbrød til.
Tips: Du kan gjerne bytte ut tomatene med ca 3 -4 bokser hermetiske tomater, og eksperimenter gjerne med andre krydderurter.