En rask og enkel tacovariant med fisk og grønnsaker. Dette er en super rett å prøve for barn som trenger å øve seg på å like torsk.
Du trenger
800 g hvit fiskefilet (f.eks torsk, sei)*
10 stk tortillalefser, fullkorn*
1stk isbergsalat (350 g)
400 g agurk
400 g mais
10 ss / 2 dl lettrømme*
5 ss tacokrydder
10 ss rapsolje til steking
Tacokrydder til 1 dl krydder (ca 6-7 ss):
1 ss malt koriander
2 ss spisskummen
1 ss paprika
1 ts oregano
½ ts salt.
Slik gjør du det
Skjær fisk i terninger
Skjær agurk i terninger, riv salatblader, hell vannet av maisen, og legg i skåler.
Varm litt olje i en stor stekepanne. Stek fiskebitene på middels varme i 3-4 minutter.
Krydre fisken med tacokrydderet.
Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken
Server fisken i lefser sammen med grønnsakene og rømme.
Tips
Det går fint an å bruke andre grønnsaker
Du kan bruke potetlomper istedenfor tortillalefser
Lime, frisk koriander og syltet rødløk passer fint som tilbehør
*Allergener: Hvete/gluten: Bytt til glutenfrie tortillalefser. Melk/Laktose: Bruk laktosefri rømme eller bruk plantebasert rømme ved melkeallergi. Fisk: Kan byttes ut med f.eks bønner.