Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Webinarer

Med jevne mellomrom har vi webinarer hvor vi utforsker Matjungelen sammen med andre kloke hoder. Her er det mye å tygge på for dere som jobber på SFO. Se gjerne webinaren sammen på avdelingsmøtet og diskuter rundt temaene.

Webinarene passer også fint for deg som ikke jobber på SFO, men som er interessert i hvordan vi kan lære barn om mat som er bra for kroppen og kloden.

Ny rammeplan på SFO

Den nye rammeplanen for SFO er på plass, og vi er klar for å hjelpe dere i gang.

I dette webinaret er vi så heldige å få med oss Terje Wiik fra Nettverket for SFO og Mona Gjøse Skaaren fra Jåtten SFO. Vi tar en prat om hvordan SFO kan komme i gang med rammeplanarbeidet og hvordan mat og måltider kan være et ypperlig utgangspunkt for å sette fokus på mange av de temaene som rammeplanen dekker.

En jungel av avfall

Mange barn er opptatt av plast i havet og er engasjert i å unngå at avfall havner i naturen. SFO er en ypperlig arena for å sette fokus på dette gjennom smarte grep for kildesortering og praktiske aktiviteter som involverer barna. Lurer du på noe om kildesortering på SFO, og hvordan man kan involvere barna i dette med gjenvinning?

Her er vi så heldige at vi har fått med oss Amalie Rosnes som er fagkonsulent i renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune og jobber med kildesortering i skolesammenheng. Vi har også med fått med oss en vaskeekte jungelhelt fra Korsvoll AKS! Rita Foss er baseleder ved Korsvoll, og forteller om hvordan de jobber med å involvere barna i kildesortering hos seg.

Kom i gang med dyrking på SFO

Dyrking kan være alt fra å så karsefrø på bomull i vinduskarmen, til å lage en hel kjøkkenhage. I dette webinaret får dere tips og triks til hvordan dere kan komme i gang med dyrking på SFO.

Med oss har vi Annikken Jøssund fra skolehageprosjektet til Økologisk Norge. Hun er ekspert på sette i gang dyrkeprosjekter og sammen skal vi utforske de mulighetene som ligger i å dyrke fram en helt egen matjungel sammen med barna. Det trenger ikke være vanskelig, det viktigste er å starte enkelt og hoppe i det!

Smittevern og matservering på SFO

Kombinasjonen smittevern og matservering på SFO kan være en vanskelig nøtt å knekke. Her snakker Eva Rustad de Brisis fra Helsedirektoratet om hvordan vi kan finne gode løsninger i en utfordrende hverdag med pandemi.

På slutten av webinaret blir det stilt mange gode spørsmål, og da har vi også med oss avdelingsdirektør Cathrine Børnes fra Utdanningsdirektoratet som svarer på spørsmålene sammen med Eva.

Bra mat på SFO

I dette webinaret snakker vi med Iselin Bogstad Sagen om hvorfor det er viktig med matservering på SFO, og hvordan vi med enkle grep kan servere barna mer av det som er bra for kroppen.

Iselin jobber som ernæringsrådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt. Tidligere arbeidet hun som matfaglig ansvarlig i Norges Sjømatråd og har også erfaring fra Norsk cøliakiforening. Webinaret tar utgangspunkt i matservering på SFO, men passer for alle som er interessert i ernæring og glade barnemager.

Bærekraftige matvalg på SFO

Bærekraft går ofte hånd i hånd med et helsefremmende kosthold og det trenger verken være dyrt eller vanskelig å få til.

Vi tok en prat med Eva Rustad de Brisis fra Helsedirektoratet om hvordan vi kan få til en bærekraftig matservering på SFO og AKS. Med dette webinaret vil vi senke terskelen for å sette fokus på bærekraft på SFO og samtidig vise hvordan man kan få det til i praksis. Eva er rådgiver i Helsedirektoratet, hvor hun blant annet har ansvaret for retningslinjen for mat og måltider i skolen og øvrig arbeid med ernæring i skolen. Eva er spesielt opptatt av å formidle måltidet som en ressurs i skolen – å investere i gode og trivelige måltider på skolen er en investering i skolemiljøet

Hvordan få barn til å like fisk

Ingen barn liker fisk! Eller jo, de gjør jo egentlig det. Men de trenger ofte litt hjelp på veien. Så hvordan knekker vi koden for å få barn til å bli glad i fisk?

Vi tar en prat med Einar Risvik som vil lære bort noen nyttige grep som voksne kan gjøre for å gi barn positive smaksopplevelser knyttet til fisk og sjømat. Einar Risvik er seniorforsker på Nofima, styreleder i Skolematens venner, fagansvarlig i Norsk Smaksskule og forfatter av boken Kresne barn. Einar har i mange år jobbet med å barn og unge gode mat- og måltidsopplevelser og har massevis av kunnskap og erfaring å dele med oss om temaet.

Matredding på SFO

Vi kaster 1/3 av all mat som produseres i verden! Det må vi gjøre noe med.

I dette webinaret snakker vi med Mette Nygård Havre fra folkebevegelsen Spis opp maten. Her får dere gode tips og triks til hvordan både barn og ansatte kan bli gode matreddere og bidra til å redusere matsvinn på SFO/AKS.

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top