Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nettbutikken

Fagbok: Mat og måltidsglede i SFO

Vi har skrevet fagbok hos Fagbokforlaget om Mat og måltidsglede i SFO! Her får du en god dose faglig påfyll til den nye rammeplanen for SFO, kombinert med konkrete eksemper og aktiviteter, fra teori til praksis.

Mat og måltidsglede har en viktig plass i hverdagen på SFO og er også trukket fram i den nasjonale rammeplanen for skolefritidsordningen.

Mat handler om så mye mer enn bare råvarene vi spiser. Mat kan blant annet knyttes til fellesskap, lek, kultur, kreativitet, utforskning, mestring, naturglede, miljøbevissthet og språkutvikling, og SFO er en ypperlig arena for å sette søkelyset på nettopp dette.

I denne boka utforsker vi alle de mulighetene som ligger i mat og måltidsglede på SFO, og knytter dette til rammeplanarbeidet. Vi skal se nærmere på maten vi spiser, hvordan vi kan involvere barna i aktiviteter knyttet til mat, helse og bærekraft, og vi skal se på hvordan vi sammen kan bruke måltidene som arena for fellesskap.

Fagbok matjungelen

Sesongkalender

Matjungelens sesongkalender kan henge på veggen på SFO eller på kjøkkenet hjemme. Kanskje den også er den perfekte julegaven til noen du kjenner?

Her får du oversikt over flere av de norske matvarene som er i sesong til enhver tid.

Sesongkalenderen er ikke bare fin å se på – Den er glimrende til huske på at det er bra å spise lokal mat i sesong. Sesongkalenderen kan også brukes som en inngang til å snakke med barna om de forskjellige råvarene.

  • Trykket på tykt papir i størrelsen A3.
  • 12 plakater som viser mat i sesong for hver måned.
  • Trykket på 100 % resirkulert papir hos et svanemerket lokalt trykkeri.
  • Kan brukes om igjen, år etter år
  • Pris: 199 kroner + 150 kroner i frakt.
  • Kan også hentes fraktfritt hos oss på i Bergen sentrum. Send oss i så fall enn e-post for bestilling.

Ativitetshefter

Gøyale aktiviteter om mat og miljø som barna kan pusle med.

Her finnes 20 sider med gøyale aktiviteter om mat og miljø. Hver aktivitet har en kort tekst om temaet, som kan brukes som dialogstarter for samtaler rundt temaet. De kan blant annet designe sin egen drømmeyoghurt, følge matens vei fra jord til bord, tegne sitt eget jungeldyr og lære mer om snål frukt. Heftet er et godt supplement til aktivitetsoppleggene i Matjungelen og krever ingen planlegging.

Aktivitetsheftet er trykket på resirkulert drikkekartong fra et svanemerket trykkeri.

De første 50 SFO/AKS som melder seg på Matjungelen får gratis aktivitetshefter som del av en oppstartspakken. Dette får man kun én gang, ved påmelding. Dersom SFO/AKS ønsker å fylle på med flere aktivitetshefter til neste semester (f.eks til nye førsteklassinger) kan man enkelt svinge seg inn og bestille flere i nettbutikken vår. De koster 10 kr per aktivitetshefte.

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top