Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om Matjungelen

I Matjungelen kan barn utforske, leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden.

i Matjungelen kan barna oppdage og oppleve en jungel av mat! De får dyrke planter, utforske mystiske brødsymboler, smake på spennende frukter, slenge seg gjennom krydderløypen og forske på forskjellige eplesorter.

Mange barn er svært opptatt av både mat og miljø. Når barna er i Matjungelen kan de utforske og oppdage en verden av temaer knyttet til mat. Gjennom jevnlig lek og aktivitet på SFO lærer de praktiske og teoretiske ferdigheter om et næringsrikt og bærekraftig kosthold.

En jungel av aktiviteter

Et variert utvalg av aktiviteter som dyrking, lage smoothie, epleforsking, butikkekspedisjoner, krydderløype og sorteringsstafett gir barna en aktiv fritid med gode matopplevelser i SFO.

Barnas første møte med Matjungelen er på SFO

Det er de voksne som organiserer jungelaktivitetene på SFO, og får både e-læring og pedagogisk materiell til aktivitetsoppleggene fra Matjungelen. Aktivitetene kan SFO selv justere slik at de passer inn i deres lokale SFO-hverdag.

Innholdet i Matjungelen er kunnskapsbasert og i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skole og SFO. Aktivitetsprogrammet er også forankret hos Utdanningsdirektoratet som kvalitetssikret støttemateriell til rammeplanen for SFO.

Blomst
Avokadotre

Matjungelen er utviklet av Folkelig i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, Høgskulen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top