Lag grønne jungelpannekaker med barna
Lag grønne jungelpannekaker med barna!
Disse pannekakene er små, tykke og kan minne litt om amerikanske pannekaker. Men det aller gøyeste med disse pannekakene er at de er grønne! I denne oppskriften bruker vi nemlig spinat, noe som ikke bare gir en fin grønnfarge, men også viktige næringsstoffer som jern og vitamin A, C og K. I røren er det også søte bananer, noe som gjør at vi ikke trenger å bruke så mye tilsatt sukker. Bananpannekaker er genialt å lage om du har overmodne brune bananer liggende da de vil gi mer sødme til pannekakene enn mindre modne bananer. Slik kan vi redusere matsvinn på en smakfull måte.
Målet med aktiviteten
Målet med denne aktiviteten er å la barna får øve seg på matlagingsferdigheter som å røre, mose og steke. Ved å bruke single og/eller brune bananer får de samtidig en forståelse for hvordan man kan være en matredder i praksis. Dette er en enkel rett for barna å lage, som også kan tas med ut og stekes på tur.
Hva sier rammeplanen?
SFO skal støtte opp under verdier, holdninger og handlinger som fremmer en bærekraftig utvikling. SFO skal oppmuntre barn til å reflektere og handle etisk og miljøbevisst, vise solidaritet og ta veloverveide valg. Når mat blir servert i SFO, bør SFO legge vekt på et helsefremmende kosthold og bygge på Helsedirektoratets kostråd, samt legge vekt på bærekraftige matvaner og forbruk. Å lage mat sammen i SFO kan gi barna erfaring med hvordan de selv kan lage enkle og sunne måltider, og hvordan de sammen med andre kan skape trivelige rammer rundt måltidet.
Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?
Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no
Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.