En klassiker og en barnefavoritt som er lett å lage til mange. Bruk det dere har av grønnsaker og server gjerne med grovt brød til.
Bestill råvarer til oppskriften hos Oda.no
Du trenger
800 g sei eller torsk, fersk eller frossen*
5 stk tomat
½ stk (ca 150 g) purre
4 dl matfløte*
250 g revet ost*
4 ss rapsolje
Salt og pepper
Slik gjør du det
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en langpanne eller ildfast form med litt olje og legg i fiskestykkene.
Skjær så tomat og purre i tynne skiver og legg over fisken.
Hell over fløte og krydre med salt og pepper.
Fordel revet ost på toppen
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
Tips
Server gjerne med grovt brød eller kokte poteter til.
Det går fint an å bruke andre grønnsaker, som f.eks tynne skiver av pastinakk, sellerirot, gulrot, potet eller løk.
*Allergener: Fisk. Melk/Laktose: Bruk laktosefri matfløte ved laktoseintoleranse. Velg plantebasert matfløte og ost ved melkeallergi.