Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Gratinert torsk

Gratinert fisk i form

Gratinert fisk i form

En klassiker og en barnefavoritt som er lett å lage til mange. Bruk det dere har av grønnsaker og server gjerne med grovt brød til.

Bestill råvarer til oppskriften hos Oda.no

Gratinert torsk

Du trenger

  • 800 g sei eller torsk, fersk eller frossen*
  • 5 stk tomat
  • ½ stk (ca 150 g) purre
  • 4 dl matfløte*
  • 250 g revet ost*
  • 4 ss rapsolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Smør en langpanne eller ildfast form med litt olje og legg i fiskestykkene.
  3. Skjær så tomat og purre i tynne skiver og legg over fisken.
  4. Hell over fløte og krydre med salt og pepper.
  5. Fordel revet ost på toppen
  6. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 

 

Tips

  • Server gjerne med grovt brød eller kokte poteter til.
  • Det går fint an å bruke andre grønnsaker, som f.eks tynne skiver av pastinakk, sellerirot, gulrot, potet eller løk.

 

*Allergener: Fisk. Melk/Laktose: Bruk laktosefri matfløte ved laktoseintoleranse. Velg plantebasert matfløte og ost ved melkeallergi.

Top