Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grønne bananpannekaker

Grønne bananpannekaker

Bananpannekaker er genialt å lage om du har overmodne søte brune bananer liggende. Men det aller gøyeste med disse pannekakene er at de er grønne! Her bruker vi nemlig spinat, som ikke bare gir en fin grønnfarge, men også viktige næringsstoffer som jern og vitamin A, C og K.

Du trenger

  •  4 modne bananer
  •  4 store never med frisk spinat
  •  4 egg*
  •  4 dl sammalt mel*
  •  2 ts bakepulver
  •  2 ts kanel
  •  Myk eller flytende margarin til steking*

Slik gjør du det

  1. Mos bananene med en gaffel i en bakebolle.
  2. Riv opp spinaten, fjern de groveste stilkene, og tilsett i bananblandingen. 
  3. Knekk eggene opp i røren og visp godt.
  4. Tilsett mel, kanel og bakepulver. Røren skal være som en tykk pannekakerøre.
  5. Kjør røren glatt med en stavmikser for å få en finere grønnfarge og en jevnere konsistens.
  6. Stek pannekakene på middles varme med litt flytende margarin i stekepannen.

*Allergener – Egg, gluten, melk

Cøliaki? Bruk glutenfritt mel og havregryn.
Laktoseintolerant? Bruk melkefri margarin.
Eggallergi? Eggene kan droppes, men tilsett litt mer mel og banan.

Forslag til topping: Kremost, Kesam, Cottage cheese, Rørte bær, Frisk frukt, Peanøttsmør

Top