Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grønnsaker med dip

Grønnsaker med dip

Med grønnsaker i staver, og noe å dippe de i, blir grønnsakene fort mye morsommere å spise. Her er en oppskrift på hummus og tzatziki, men prøv også tomatsalsa, rømmedip eller guacamole!

Du trenger

Ulike grønnsaker i staver, for eksempel: Gulrot, agurk, cherrytomat, minimais, sukkererter, blomkålbuketter.

HUMMUS:

• 2 bokser kikerter
• 4 ss tahini (kan sløyfes)
• 6 ss olivenolje
• Saften av 1⁄2 sitron
• 2 ts malt spisskummen
• 1 ts malt koriander
• 1 ts salt
• Fersk korianderurt
• Paprikakrydder til servering

TZATZIKI:

• 1 agurk
• 1 boks gresk yoghurt*
• 1 fedd hvitløk
• 1/2 sitron
• Salt og pepper

Slik gjør du det

 

Skyll og kutt grønnsakene i staver. Blomkål kan deles i mindre buketter, sukkererter og cherrytomater kan beholdes hele.

 

HUMMUS:

  1. Hell av vannet på kikertene og skyll de godt i kaldt vann.
  2. Bland kikerter, tahini, sitronsaft og olje i en bolle og kjør til en jevn masse med stavmikser.
  3. Bruk mer olje eller vann hvis konsistensen er for fast.
  4. Smak til med spisskummen, salt og koriander.
  5. Dryss på litt paprikapulver og pynt med friske korianderblader før servering

 

TZATZIKI:

  1. Riv agurk på et rivjern.
  2. Ha den revne agurken på et fat og dryss over litt salt slik at vannet trekkes ut av agurken. La stå ca 15 minutter.
  3. Skrell og finhakk hvitløk, bland sammen med yoghurt i en bolle.
  4. Klem ut vann fra agurken, og bland sammen med yoghurten.
  5. Smak til med sitron, salt og pepper.

 

Legg grønnsaksstavene på et fat eller i glass og server sammen med dippene som et fargerikt grønnsaksmåltid.

Tips: Dippene blir best om den får stå litt i kjøleskapet for å trekke før servering.

 

*Allergener: Laktose

Laktoseintolerat? Bruk laktosefri yoghurt.

 

Top