Grønnsaker med dip
Med grønnsaker i staver, og noe å dippe de i, blir grønnsakene fort mye morsommere å spise. Her er en oppskrift på hummus og tzatziki, men prøv også tomatsalsa, rømmedip eller guacamole!
Med grønnsaker i staver, og noe å dippe de i, blir grønnsakene fort mye morsommere å spise. Her er en oppskrift på hummus og tzatziki, men prøv også tomatsalsa, rømmedip eller guacamole!
Ulike grønnsaker i staver, for eksempel: Gulrot, agurk, cherrytomat, minimais, sukkererter, blomkålbuketter.
HUMMUS:
• 2 bokser kikerter
• 4 ss tahini (kan sløyfes)
• 6 ss olivenolje
• Saften av 1⁄2 sitron
• 2 ts malt spisskummen
• 1 ts malt koriander
• 1 ts salt
• Fersk korianderurt
• Paprikakrydder til servering
TZATZIKI:
• 1 agurk
• 1 boks gresk yoghurt*
• 1 fedd hvitløk
• 1/2 sitron
• Salt og pepper
Skyll og kutt grønnsakene i staver. Blomkål kan deles i mindre buketter, sukkererter og cherrytomater kan beholdes hele.
HUMMUS:
TZATZIKI:
Legg grønnsaksstavene på et fat eller i glass og server sammen med dippene som et fargerikt grønnsaksmåltid.
Tips: Dippene blir best om den får stå litt i kjøleskapet for å trekke før servering.
*Allergener: Laktose
Laktoseintolerat? Bruk laktosefri yoghurt.