Kan lages dagen i forveien, og smaker like godt oppvarmet. Dette er også en kjempefin måte å få brukt opp grønnsaker du har i kjøleskapet på.
Til 8 personer trenger du:
4 stk vårløk
20 stk sopp
200 g frisk spinat
8 stk cherrytomater
2 ss olivenolje til steking
8 stk egg*
Salt og pepper
Utstyr:
Blandebolle
Visp
Stekepanne
Slik gjør du det:
Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Skjær soppen i skiver. Skyll spinaten . Del tomatene i to.
Ha olje i en stekepanne og surr grønnsakene på middels varme til de er myke.
Pisk eggene lett og tilsett noen spiseskjeer vann. Hell eggene over grønnsakene i stekepannen og rør litt rundt før eggene stivner i bunn.
Stek omeletten på middels varme til eggemassen har stivnet.
Du kan også sette hele stekepannen inn i en varm ovn og steke den ferdig der på 180 grader C i 15 minutter. Pass da på at du har stekepanne som er tilpasset bruk i ovn.
Dersom stekepannen er liten kan du fordele røren i en smurt langpanne eller ildfast form istedenfor.