Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Gulrotlapper

Grove gulrotlapper

Grove gulrotlapper

Har dere noen litt slitne gulrøtter liggende? Da passer det ypperlig å bruke dem til å lage enkle og saftige gulrotlapper. Disse lappene er ikke søte, og passer fint til både lunsj og kvelds. Pålegget kan varieres i det uendelige, prøv for eksempel en deilig fetakrem med tomat og basilikum! Oppskriften gir ca. 30 lapper.

Gulrotlapper

Du trenger

  • 4 dl gulrot, revet (ca. 6 stk, 300 g)
  • 4 stk egg*
  • 10 dl lettmelk*
  • 8 ss flytende margarin*
  • 4 dl sammalt mel*
  • 2 dl hvetemel*
  • 2 dl havregryn*
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 4 ss rapsolje eller flytende margarin* til steking

 

Topping:

  • 1 boks lettrømme*
  • 1 blokk med fetaost*
  • Tomater
  • Frisk basilikum

Slik gjør du det

Tidsbruk: ca. 45 min.

  1. Skrell og riv gulrøttene på rivjern.
  2. Pisk egg, lettmelk og flytende margarin med en visp i en stor bolle.
  3. Bland sammen mel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle.
  4. Tilsett litt og litt melblanding i eggeblandingen og rør godt til en jevn og klumpfri røre.
  5. Vend inn gulrøttene
  6. La røren svelle i romtemperatur i minimum 15 minutter.
  7. Varm opp rapsolje/flytende margarin i en stekepanne på middels høy varme, og ha 1-2 ss med røre i pannen for hver lapp.
  8. Stek i 2-3 minutter til lappene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å boble.
  9. Snu lappene og stek videre i ca. 1-2 minutter til de er gjennomstekt og gylne på begge sider.
  10. Spis som de er, eller topp med for eksempel kesam og bær, ost, skinke, paprika og agurk, eller prøv en hjemmelaget fetakrem med tomater og basilikum.

 

Topping: Fetakrem med tomat og basilikum

  1. Lag fetakrem: Bland rømme og fetaost sammen med gaffel eller stavmikser.
  2. Kutt tomater i biter.
  3. Topp lappene med fetakrem, tomater, basilikum, salt og pepper.

 

*Allergener: Laktose, melk, egg, gluten.

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri lettmelk, lettrømme og fetaost, og melkefri flytende margarin.

Melkeallergi? Bruk plantebaserte alternativer til melk, ost og rømme, og melkefri flytende margarin.

Glutenallergi? Bruk glutenfritt mel og glutenfrie havregryn.

Eggeallergi? Lag «chiaegg» (1 stk chiaegg = 1 ss chiafrø + 3 ss vann, la stå i 10 min.) Bruk chiablandingen istedenfor egg i oppskriften.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra Mills.no

Top