Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
gulrotsuppe

Gulrotsuppe med karri

Gulrotsuppe med karri

Enkel og smakfull gulrotsuppe med et hint av karri. Med linser i suppen og grovbrød ved siden av blir dette et fullverdig og mettende måltid.

gulrotsuppe

Du trenger

  • 1 kg gulrøtter
  • 0,5 kg potet 
  • 1 gul løk
  • 1 ss ingefær (kan sløyfes)
  • 1 ss rapsolje til steking
  • 1,5 ltr vann
  • 3 terninger grønnsaksbuljong*
  • 3 dl lettmelk*
  • 1 pakke ferdigkokte linser (ca 400g per pakke, (kan sløyfes)
  • 1 ts karri 

Slik gjør du det

  1. Vask og skrell grønnsakene.
  2. Grovhakk løk, gulrot og potet og finhakk ingefær.
  3. Fres løk og ingefær på middels varme i en stor kjele et par minutter. 
  4. Ha i resten av grønnsakene og fres ytterligere ett minutt.
  5. Hell over vann og grønnsaksbuljong, kok opp og la det koke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 15-20 minutter.
  6. Tilsett melk og linser kjør suppen jevn med en stavmikser.
  7. Smak til med karri og eventuelt salt og pepper.
  8. Server med grovt brød til.

 

Tips

  • Bland gjerne inn andre rotgrønnsaker som pastinakk, persillerot, søtpotet eller sellerirot. Gresskar passer også godt. 
  • Du kan også bruke tørre røde linser, la dem isåfall koke med suppen, ca 15-20 minutter. 

 

*Allergener:
Melk/laktose: Bruk laktosefri melk, eller plantebasert melk ved melkeallergi. Selleri og hvete/gluten: Buljong kan inneholde disse allergenene.

Top