Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ny rammeplan + Matjungelen = Sant

Nå kommer endelig den nye rammeplanen for SFO og Matjungelen er et ypperlig redskap for dere som skal bake rammeplanen inn i hverdagen.

Vi i Matjungelen gleder oss til den nye rammeplanen trer i kraft fra august 2021. Vi håper at det kan bidra til en enklere hverdag for dere på SFO, samtidig som barna får et mer helhetlig tilbud over hele landet. Vi håper også at den nye rammeplanen kan tydeliggjøre verdien av det fantastiske og viktige arbeidet dere gjør sammen med barna hver eneste dag.

Hvordan kan Matjungelen hjelpe dere i gang?

Flere av temaene og verdiene i rammeplanen er knyttet direkte opp mot innholdet i Matjungelen. For eksempel under Mat og måltidsglede, Bærkraftig utvikling og Lek. Her bugner det allerede av innhold. Fokuset vårt nå er å gjøre det så enkelt som mulig for dere å knytte disse aktivitetene til arbeidet dere skal gjøre med rammeplanen. Vi vil rett og slett at Matjungelen skal være en liten gavepakke som dere kan bruke for å nå de nye målsetingene.

Hva blir nytt?

 1. En kort introduksjon – På hvert av månedends tema vil dere finne en introduksjon som knytter aktivitetene opp mot rammeplanen. Vi ønsker at det skal være enkelt for dere å se hvordan innholdet kan brukes for å svare på forventningene som ligger i den nye rammeplanen.
 2. Enkel kategorisering – Alle aktivitetene er kategorisert slik at dere lett kan hente ut aktiviteter som svarer på forskjellige tema i rammeplanen. Eksempler på kategoriene er Mat og måltidsglede, Bærekraft og Lek og utforsking.
 3. Engasjerende oppstartsmateriell for personalgruppen –  Det blir webinar og et rykende ferskt introkurs om rammelanen som dere kan bruke på personalmøte for å komme i gang. Her fokuserer vi på aktiviteter og refleksjonsspørsmål som kan inspirere og engasjere hele personalgruppen til svinge seg inn i rammeplanarbeidet.

 

Ved hjelp av dere på SFO

I arbeidet med bake sammen rammeplanen og Matjungelen har vi jobbet tett sammen med det fantastiske brukerpanelet vårt. Det består av en bukett dyktige og engasjerte SFO-ledere fra rundt omkring i landet. De gir oss verdifull innsikt i hverdagen på SFO og AKS, og utfordringene og mulighetene dere møter på. Vi vil at innholdet skal være fleksibelt nok for dere, slik at alle skal kunne ta i bruk Matjungelen med utgangspunkt i egne rammer og forutsetninger.

I tillegg har vi fått mange nyttige innspill fra referansegruppen vår som består av dyktige fagpersoner. Her er det også flere som har jobbet direkte med den nye rammeplanen. Derfor håper og tror vi at vi er på sporet av en skikkelig god oppskrift på hvordan lekne aktivitetsopplegg kan svare på mye av det som rammeplanen ber om.

Det er først og fremst for dere og barna vi lager Matungelen. Vi har et sterkt ønske om å bidra til at SFO-hverdagen skal bli enklere for dere samtidig som vi kan være med å skape et engasjement hos barna som kan vokse ut av jungelen og inn i framtiden.

 

Jungelheltene i brukerpanelet:

 • Vibeke Herfoss – Sannidal SFO
 • Monica Jacobsen – Ny-Krohnborg SFO
 • Mona Skaaren – Jåtten SFO
 • Dan Lorentzen – Korsvoll SFO

Jungeloppdagerne i referansegruppen

 • Eli Kristin Aadland – Høgskulen på Vestlandet
 • Hilde D. Hognes – Universitetet i Sørøst-Norge
 • Terje Wiik – Nettverket for SFO
 • Valerie Lengård Almli – Nofima
 • Ida Lervik Midtbø – Høgskulen på Vestlandet

 

Har dere ønsker, innspill eller spørsmål til Matjungelens arbeid med rammeplanen?

Send en jungelmail til post@matjungelen.no

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Med mat som verktøy for rammeplanarbeidet

Ny rammeplan er på plass og vi tok en prat med Mona Gjøse Skaaren fra Jåtten SFO og Terje Wiik fra Nettverket for SFO om hvordan vi kan komme i gang innenfor de ressursene vi har.  I webinaret under kan dere høre mer om hvordan Matjungelen kan brukes som et verktøy i arbeidet med rammeplanen ...

Matredderne på Gomalandet SFO

På Gomalandet SFO i Kristiansund har Berit Ulriksborg satt i gang et suksessprosjekt for å redde mat sammen med barna på SFO. Tre dager i uken henter hun mat på nærbutikken som ellers ville bli kastet. Og det blir det masse god mat av!  Kan du fortelle litt om hvordan dere startet med matreddingen? Det ...

Slik går det med Jungelaksjonen

Flere av dere har vært med å bidra i Jungelaksjonen for havet, og vi har fått en oppdatering fra Mari i Phamai hvor hun forteller hvordan det går i Laos. En liten oppdatering fra Phamai: "Det har jo dessverre vært ganske stille det siste året, grunnet covid. Laos har vært i lockdown over flere uker ...

Top