Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ny rammeplan + Matjungelen = Sant

Nå kommer endelig den nye rammeplanen for SFO og Matjungelen er et ypperlig redskap for dere som skal bake rammeplanen inn i hverdagen.

Vi i Matjungelen gleder oss til den nye rammeplanen trer i kraft fra august 2021. Vi håper at det kan bidra til en enklere hverdag for dere på SFO, samtidig som barna får et mer helhetlig tilbud over hele landet. Vi håper også at den nye rammeplanen kan tydeliggjøre verdien av det fantastiske og viktige arbeidet dere gjør sammen med barna hver eneste dag.

Hvordan kan Matjungelen hjelpe dere i gang?

Flere av temaene og verdiene i rammeplanen er knyttet direkte opp mot innholdet i Matjungelen. For eksempel under Mat og måltidsglede, Bærkraftig utvikling og Lek. Her bugner det allerede av innhold. Fokuset vårt nå er å gjøre det så enkelt som mulig for dere å knytte disse aktivitetene til arbeidet dere skal gjøre med rammeplanen. Vi vil rett og slett at Matjungelen skal være en liten gavepakke som dere kan bruke for å nå de nye målsetingene.

Hva blir nytt?

 1. En kort introduksjon – På hvert av månedends tema vil dere finne en introduksjon som knytter aktivitetene opp mot rammeplanen. Vi ønsker at det skal være enkelt for dere å se hvordan innholdet kan brukes for å svare på forventningene som ligger i den nye rammeplanen.
 2. Enkel kategorisering – Alle aktivitetene er kategorisert slik at dere lett kan hente ut aktiviteter som svarer på forskjellige tema i rammeplanen. Eksempler på kategoriene er Mat og måltidsglede, Bærekraft og Lek og utforsking.
 3. Engasjerende oppstartsmateriell for personalgruppen –  Det blir webinar og et rykende ferskt selvstyrt matkurs som dere kan bruke på personalmøte for å komme i gang. Her fokuserer vi på aktiviteter og refleksjonsspørsmål som kan inspirere og engasjere hele personalgruppen til svinge seg inn i rammeplanarbeidet.

 

Ved hjelp av dere på SFO

I arbeidet med bake sammen rammeplanen og Matjungelen har vi jobbet tett sammen med det fantastiske brukerpanelet vårt. Det består av en bukett dyktige og engasjerte SFO-ledere fra rundt omkring i landet. De gir oss verdifull innsikt i hverdagen på SFO og AKS, og utfordringene og mulighetene dere møter på. Vi vil at innholdet skal være fleksibelt nok for dere, slik at alle skal kunne ta i bruk Matjungelen med utgangspunkt i egne rammer og forutsetninger.

I tillegg har vi fått mange nyttige innspill fra referansegruppen vår som består av dyktige fagpersoner. Her er det også flere som har jobbet direkte med den nye rammeplanen. Derfor håper og tror vi at vi er på sporet av en skikkelig god oppskrift på hvordan lekne aktivitetsopplegg kan svare på mye av det som rammeplanen ber om.

Det er først og fremst for dere og barna vi lager Matungelen. Vi har et sterkt ønske om å bidra til at SFO-hverdagen skal bli enklere for dere samtidig som vi kan være med å skape et engasjement hos barna som kan vokse ut av jungelen og inn i framtiden.

 

Jungelheltene i brukerpanelet:

 • Vibeke Herfoss – Sannidal SFO
 • Monica Jacobsen – Ny-Krohnborg SFO
 • Mona Skaaren – Jåtten SFO
 • Dan Lorentzen – Korsvoll SFO

Jungeloppdagerne i referansegruppen

 • Eli Kristin Aadland – Høgskulen på Vestlandet
 • Hilde D. Hognes – Universitetet i Sørøst-Norge
 • Terje Wiik – Nettverket for SFO
 • Valerie Lengård Almli – Nofima
 • Ida Lervik Midtbø – Høgskulen på Vestlandet

 

Har dere ønsker, innspill eller spørsmål til Matjungelens arbeid med rammeplanen?

Send en jungelmail til post@matjungelen.no

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Plastjakt med jungelbarna på Sannidal

På Sannidal SFO har både plasjakt og sorteringsstaffett vært stor suksess. De er også et perfekt eksempel på at selv om de ikke har full matservering akkurat nå, så kan de likevel gå på oppdagelsesferd i Matjungelen hver eneste måned. Vi har tatt en prat med Vibeke Herfoss som er SFO-leder på Sannidal om hvordan ...

Kom i gang med dyrking på SFO

Dyrking kan være alt fra å så karsefrø på bomull i vinduskarmen, til å lage en hel kjøkkenhage. I dette webinaret får dere tips og triks til hvordan dere kan komme i gang med dyrking på SFO. Med oss har vi Annikken Jøssund fra skolehageprosjektet til Økologisk Norge. Hun er ekspert på sette i gang ...

På besøk i Tømmerås sin skolehage

På Tømmerås skole har de tatt dyrking et steg videre og bygget de sin egen skolehage. Vi tok en prat med Skolehagegruppa, og her er det ikke bare grønnsakene som spirer og gror, men også barnas engasjement. Kan dere fortelle litt om hvordan dere kom i gang med skolehageprosjektet? Tidligere rektor på skolen leste om ...

Top