Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ny rammeplan + Matjungelen = Sant

Nå kommer endelig den nye rammeplanen for SFO og Matjungelen er et ypperlig redskap for dere som skal bake rammeplanen inn i hverdagen.

Vi i Matjungelen gleder oss til den nye rammeplanen trer i kraft fra august 2021. Vi håper at det kan bidra til en enklere hverdag for dere på SFO, samtidig som barna får et mer helhetlig tilbud over hele landet. Vi håper også at den nye rammeplanen kan tydeliggjøre verdien av det fantastiske og viktige arbeidet dere gjør sammen med barna hver eneste dag.

Hvordan kan Matjungelen hjelpe dere i gang?

Flere av temaene og verdiene i rammeplanen er knyttet direkte opp mot innholdet i Matjungelen. For eksempel under Mat og måltidsglede, Bærkraftig utvikling og Lek. Her bugner det allerede av innhold. Fokuset vårt nå er å gjøre det så enkelt som mulig for dere å knytte disse aktivitetene til arbeidet dere skal gjøre med rammeplanen. Vi vil rett og slett at Matjungelen skal være en liten gavepakke som dere kan bruke for å nå de nye målsetingene.

Hva blir nytt?

 1. En kort introduksjon – På hvert av månedends tema vil dere finne en introduksjon som knytter aktivitetene opp mot rammeplanen. Vi ønsker at det skal være enkelt for dere å se hvordan innholdet kan brukes for å svare på forventningene som ligger i den nye rammeplanen.
 2. Enkel kategorisering – Alle aktivitetene er kategorisert slik at dere lett kan hente ut aktiviteter som svarer på forskjellige tema i rammeplanen. Eksempler på kategoriene er Mat og måltidsglede, Bærekraft og Lek og utforsking.
 3. Engasjerende oppstartsmateriell for personalgruppen –  Det blir webinar og et rykende ferskt introkurs om rammelanen som dere kan bruke på personalmøte for å komme i gang. Her fokuserer vi på aktiviteter og refleksjonsspørsmål som kan inspirere og engasjere hele personalgruppen til svinge seg inn i rammeplanarbeidet.

 

Ved hjelp av dere på SFO

I arbeidet med bake sammen rammeplanen og Matjungelen har vi jobbet tett sammen med det fantastiske brukerpanelet vårt. Det består av en bukett dyktige og engasjerte SFO-ledere fra rundt omkring i landet. De gir oss verdifull innsikt i hverdagen på SFO og AKS, og utfordringene og mulighetene dere møter på. Vi vil at innholdet skal være fleksibelt nok for dere, slik at alle skal kunne ta i bruk Matjungelen med utgangspunkt i egne rammer og forutsetninger.

I tillegg har vi fått mange nyttige innspill fra referansegruppen vår som består av dyktige fagpersoner. Her er det også flere som har jobbet direkte med den nye rammeplanen. Derfor håper og tror vi at vi er på sporet av en skikkelig god oppskrift på hvordan lekne aktivitetsopplegg kan svare på mye av det som rammeplanen ber om.

Det er først og fremst for dere og barna vi lager Matungelen. Vi har et sterkt ønske om å bidra til at SFO-hverdagen skal bli enklere for dere samtidig som vi kan være med å skape et engasjement hos barna som kan vokse ut av jungelen og inn i framtiden.

 

Jungelheltene i brukerpanelet:

 • Vibeke Herfoss – Sannidal SFO
 • Monica Jacobsen – Ny-Krohnborg SFO
 • Mona Skaaren – Jåtten SFO
 • Dan Lorentzen – Korsvoll SFO

Jungeloppdagerne i referansegruppen

 • Eli Kristin Aadland – Høgskulen på Vestlandet
 • Hilde D. Hognes – Universitetet i Sørøst-Norge
 • Terje Wiik – Nettverket for SFO
 • Valerie Lengård Almli – Nofima
 • Ida Lervik Midtbø – Høgskulen på Vestlandet

 

Har dere ønsker, innspill eller spørsmål til Matjungelens arbeid med rammeplanen?

Send en jungelmail til post@matjungelen.no

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Rekordmange nye SFOer påmeldt i Matjungelen

Mer enn 100 nye SFOer har funnet veien inn i Matjungelen! Matjungelen har jevnlige påmeldingsrunder hvor alle som ønsker å bli en Matjungel-SFO kan melde seg på. I forrige påmeldingsrunde som varte fra 3.mai til 30.mai fikk vi ny rekord i antall påmeldte nye SFOer til aktivitetsprogrammet. Hele 104 nye SFO og AKS skal nå ...

Mills blir ny jungelpartner i Matjungelen!

Matjungelen vokser og har fått med Mills som ny jungelpartner! Nå kan vi virkelig løfte arbeidet med å øke matglede og engasjement for næringsrik og bærekraftig mat blant både barn og voksne. En jungel av mat Matjungelen er et gratis aktivitetsprogram der barn kan leke og lære om mat som er bra for både kroppen ...

Borge SFO dyrker poteter i bøtte

På Borge SFO har jungelbarna svingt i gang med sitt helt eget dyrkeprosjekt, nemlig poteter i bøtte!
Ikke bare synes barna det var kjempespennende å få være med å dyrke selv, men de har også fulgt potetene hele veien fra jord til bord.

Top