Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Eplehorn

Eplehorn

Eplehorn

Deilige saftige horn fylt med revne epler.

Eplehorn

Du trenger

  • 400 g hvetemel *
  • 1 dl havregryn *
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • ½ pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 4 revne epler til fyll

Slik gjør du det

  1. Rør gjæren ut i litt av vannet.
  2. Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen.
  3. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.
  4. Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 stykker (som pizzastykker).
  5. Riv eplene grovt på et råkostjern.
  6. Legg revne epler på leiven og rull sammen til horn.
  7. Sett eplehornene på bakeplater og la de etterheve i ca. 20 minutter.
  8. Pensle med sammenpisket egg.
  9. Stekes i ovn ved 220°C i ca. 10-12 minutter.

Denne porsjonen gir 8 eplehorn.

* Allergener: Gluten – Mel og havregryn kan byttes ut med glutenfritt mel og glutenfritt havregryn, men vær oppmerksom på at glutenfri gjærbakst kan være vanskelig å forme som vanlig deig.

Top