Hva smaker vel bedre enn varm havregrøt med frisk frukt på toppen? God både til frokost, lunsj, kvelds eller som mellommåltid. Mmm!
Til 8 personer trenger du:
6 dl havregryn*
2 dl hvetekli
2 l lettmelk*
2 dl hakkede mandler* (kan sløyfes)
2 dl solsikkekjerner
2 ts malt kanel
2 stk eple
2 dl bringebær
Slik gjør du det:
Bland havregryn, hvetekli og melk i en kjele.
Kok opp og la grøten småkoke i ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsett hakkede mandler og solsikkekjerner og smak grøten til med litt kanel.
Skjær eplet i biter, og fordel eplebiter og hele bringebær på toppen ved servering.
Tips:
Man kan også lage sin egen «grøtbar» og ha frukt og bær i separate skåler, slik at alle kan forsyne seg selv med ulik topping. Andre typer topping kan være ristet kokos, sesamfrø, gresskarkjerner, rosiner, blåbær, tyrkisk yoghurt, appelsinskiver eller plommer.