Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Havregrøtlapper

Havregrøtlapper

Havregrøtlapper er ypperlige til å få brukt opp rester av havregrøten. De er perfekte som kveldskos, i matpakken eller som turmat. Denne oppskriften gir ca. 20 lapper.

Du trenger

  • 4 ss flytende margarin*
  • 3 dl lettmelk*
  • 4 stk egg*
  • 1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
  • 6 dl havregrøt*
  • 8 dl sammalt mel*
  • 1,5 ss bakepulver
  • 4 ss rapsolje eller flytende margarin* til steking

Slik gjør du det

Tidsbruk: ca. 45 min.

  1. Ha flytende margarin, lettmelk og egg i en bolle, bland sammen.
  2. Tilsett havregrøt og rør inn.
  3. Bland inn sammalt hvetemel, bakepulver og eventuelt vaniljesukker.
  4. Rør til du har en klumpfri røre.
  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i minst 15 minutter.
  6. Varm opp en stekepanne med rapsolje/flytende margarin på middels høy varme, og ha i 1-2 ss med røre for hver lapp.
  7. Stek i 2-3 minutter før du snur og steker dem på den andre siden. Stek til begge sider er gylne.
  8. La lappene avkjøles på rist og server med din favorittopping. Rørte eller friske bær og vaniljekesam passer ypperlig til havregrøtlapper!

 

Tips! Tilsett en håndfull eller to med finhakkede spinatblader for å gi havregrøtlappene en gøyal og jungelaktig grønnfarge og enda flere viktige næringsstoffer som jern, vitamin A, C og K.

 

*Allergener: Laktose, melk, egg, gluten.

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri melk og melkefri flytende margarin.
Melkeallergi? Bruk plantebasert melk og melkefri flytende margarin.
Eggeallergi? Lag «chiaegg» (1 stk chiaegg = 1 ss chiafrø + 3 ss vann, la stå i 10 min.)
Glutenallergi? Bruk glutenfritt mel og glutenfrie havregryn.


Oppskrift og bilde er hentet fra Mills.no

Top