Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Indisk daal

Indisk Daal

Indisk Daal

En smaksrik og enkel indisk linsegryte. Linser inneholder mye protein og fiber, som gjør at de metter godt og lenge. Lag gjerne en stor porsjon, for linsegryten smaker minst like godt dagen etter.

Indisk daal

Du trenger

  • 4 ss rapsolje eller flytende margarin*
  • 2 ss garam masala
  • 4 ts spisskummen
  • 4 ts gurkemeie
  • 2 ts chiliflak
  • 1 stk rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 bokser røde linser (ca. 460 gram)
  • 1 L grønnsaksbuljong/-kraft*
  • 2 stk søtpotet (ca. 500 gram)
  • 1 stk stor blomkål (ca. 600 gram)
  • 4 bokser hakkede hermetiske tomater (ca. 1,6 kg)
  • 1 ts salt
  • 1 stk sitron

Til servering:

  • Naanbrød*
  • Yoghurt naturell*
  • Frisk koriander*

Slik gjør du det

Tidsbruk: ca. 45 min.

  1. Start med å gjøre klar alle grønnsakene: Skyll og skrell søtpotetene, skjær i ca. 2×2 centimeter. Skyll blomkålen og del i små buketter. Finhakk rødløk og hvitløk.
  2. Varm opp rapsolje/flytende margarin i en stor gryte på middels sterk varme.
  3. Stek finhakket rødløk til den blir blank og myk.
  4. Tilsett finhakket hvitløk, garam masala, spisskummen, gurkemeie og chiliflak. La krydderne varmes cirka 1 minutt under omrøring. Pass på at hvitløken ikke blir svidd, da smaker den bittert.
  5. Ha søtpoteten i gryta sammen med linser og grønnsaksbuljong/-kraft. La alt koke i ca. 10 minutter.
  6. Ha så blomkålen i gryta sammen med hermetiske tomater. Rør om og kok videre i 8-10 minutter, til blomkålen så vidt er mør.
  7. Smak til med salt og sitronsaft.
  8. Server linsegryten med finhakket koriander, ferske naan- eller yoghurtbrød og yoghurt naturell.

 

Tips! Lag enkle, hjemmelagde yoghurtbrød istedenfor naanbrød til servering.

 

*Allergener: Laktose, melk, gluten.

Laktoseintoleranse? Bruk rapsolje eller melkefri flytende margarin, og laktosefri yoghurt.
Melkeallergi? Bruk rapsolje eller melkefri flytende margarin, og plantebasert yoghurt.
Glutenallergi? Bruk glutenfritt mel til hjemmelagde yoghurtbrød, eller server gryten med pappadums i stedet for naanbrød. Bruk glutenfri buljong.

Oppskrift og bilde er hentet fra Mills.no

Top