Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Yoghurtbrød

Enkle yoghurtbrød

Enkle yoghurtbrød

Disse yoghurtbrød er overraskende enkle å lage! Saftige yoghurtbrød passer perfekt som tilbehør til til supper, salater og gryter. De trenger ikke å heve, og kan stekes både i stekepanne, på primus eller surres rundt en pinne som et pinnebrød på bål. Denne oppskriften gir ca. 8 yoghurtbrød.

Yoghurtbrød

Du trenger

  • 4 dl hvetemel*
  • 2 dl finmalt sammalt hvete*
  • 6 dl gresk yoghurt*
  • 0.25 ts salt
  • Rapsolje eller flytende margarin* til steking

Slik gjør du det

Tidsbruk: ca. 30 min.

  1. Bland yoghurt og det meste av melet i en bolle og elt det sammen med hendene til en myk, men ikke klebrig deig. Lek dere gjerne frem med ulike mengder hvetemel og sammalt mel (vi anbefaler ikke at alt er grovt, da brødene vil bli ganske kompakte). 
  2. Hvis deigen er veldig klissete kan du ha i litt mer mel (det skal ikke feste seg så mye deig til hendene dine). 
  3. Del deigen i åtte like store deler og form dem med hendene til runde leiver med ca. 1 cm tykkelse.
  4. Stek yoghurtbrødene i en stekepanne med litt rapsolje/flytende margarin på middels varme. Stek brødene til de har fått en fin og gyllen farge på undersiden.
  5. Snu så brødene og stek dem på den andre siden.
  6. Yoghurtbrødene kan nytes med pålegg eller serveres sammen med en deilig gryte. De passer spesielt godt sammen med indiske smaker.

 

Tips! Yoghurtbrødene kan også surres rundt pinner og tilberedes som pinnebrød på bål.

Tips! Du kan erstatte gresk yoghurt med yoghurt naturell, men da må mengden yoghurt nedjusteres ettersom denne er mer tyntflytende.

 

*Allergener: Laktose, melk, gluten.

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri yoghurt, og rapsolje eller melkefri flytende margarin.
Melkeallergi? Bruk plantebasert yoghurt, og rapsolje eller melkefri flytende margarin.
Cøliaki? Bruk glutenfritt mel eller bokhvetemel.

Top