Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ukemenyer høst

Klin kokos gresskarsuppe

Klin kokos gresskarsuppe

Denne suppen er full av gode smaker, og varmer godt i magen. En ypperlig måte å bruke opp gresskar til Halloween.

ukemenyer høst

Du trenger

  • 1,5 kg gresskar
  • 4 søtpoteter
  • 4 ss ingefær, finrevet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 4 ss rapsolje
  • 1,5 liter grønnsaksbuljong*
  • 8 dl kokosmelk
  • 1 lime
  • 0,5 ts salt

Pynt gjerne suppen med koriander eller persille om dere har.

Slik gjør du det

  1. Skjær gresskarkjøttet i terninger uten skall og frø.
  2. Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger.
  3. Hakk hvitløk og chili og rasp ingefæren. Om du vil ha en mildere smak på suppen kan du fjerne frøene fra chilien.
  4. Ha olje ingefær, chili og hvitløk i pannen og fres lett. Tilsett gresskar og søtpotet og la det frese i et par minutter.
  5. Hell over buljong og la det koke opp. La suppen stå og putre i ca 30 minutter til grønnsakene er møre.
  6. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt og jevn.
  7. Tilsett kokosmelk og la suppen koke opp på nytt.
  8. Tilsett salt, smak til med lime og pynt gjerne med litt koriander eller persille om dere har det.

Tips: Gresskarfrøene kan også spises, og smaker knasende godt på suppen. De kan også brukes i andre retter som granola og salater. Skyll frøene og tørk dem i et kjøkkenhåndkle. Rist dem gylne i en varm stekepanne eller i ovnen.

*Allergener: gluten

Cøliaki?  Bruk en buljongtype uten gluten.

Top