Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laksetaco med chili og ost

Laksetaco med chili og ost

Laksetaco er kjempegodt og raskt å lage til mange. Litt chili gjør også denne oppskriftene til en ekstra spennende tacoversjon for tøffe jungelbarn.

Du trenger

  • 1 kg laks, uten skinn og bein, i terninger*
  • 1 sitron
  • 1-2 røde chili, i små biter
  • 1 ts salt
  • 5 drag pepper
  • 1 ss rapsolje, til steking
  • 8 tacoskjell
  • 4 hjertesalat
  • 400 g mais
  • Yoghurt naturell*
  • Litt revet ost*

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 120 grader. Varm tacoskjellene i ovnen i cirka 3-5 minutter.
  2. Skjær laksefilet i terninger og legg på et fat.
  3. Riv skallet av sitronen med et rivjern. Pass på at du bare får med den gule delen av skallet.
  4. Finhakk chili og bland sammen med revet sitronskall, salt og pepper i en bolle.
  5. Gni inn chilimiksen på i laksen og skvis litt sitronsaft over.
  6. Stek så lakseterningene i rapsolje på medium varme i stekepanne i cirka 2 min.
  7. Skjær hjertesalat i tynne strimler. Legg mais, rømme, ost og yoghurt i boller.
  8. Server tacoene med hjertesalat, laks, mais, yoghurt naturell og revet ost.
  9. Server gjerne med finhakket chili og frisk koriander på siden.

 

Tips: Dere kan gjerne bytte ut tacoskjell med grove wraps eller lomper.

 

Allergener: fisk, melk

Laktoseintoleranse? Bytt til laktosefri yoghurt.

Melkeallergi? Bytt til plantebasert yoghurt og ost. Retten kan også fint spises uten yoghurt og ost.

 

Oppskriften er hentet fra Lerøy

Top