Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

1 time – Bærekraftig mat på SFO

Bærekraftig mat på SFO

Dypdykk på under 1 time

Matvalgene våre påvirker ikke bare vår egen helse, de påvirker også mennesker, klima og miljø. Og bare små endringer i matvanene våre kan gjøre en stor forskjell for kloden. Men hva er egentlig bærekraftig mat på SFO? Dette skal vi dykke dypere ned i nå!

Program

  • Gjennomgang av tema og agenda – 5 minutter
  • Se filmen sammen – 15 minutter
  • Refleksjonsspørsmål – 15 minutter
  • Gruppeoppgave– 20 minutter
  • Oppsummering – 5 minutter

Snurr film!

15 min

Refleksjonsspørsmål

15 min

Gå igjennom ett og ett spørsmål. Tenk gjerne på spørsmålene individuelt først, før dere diskuterer med sidemannen. Til slutt kan dere dele refleksjonene med resten av gruppen.

Refleksjonsspørsmål

  • Hva er det vi gjør hos oss allerede som bidrar til bærekraftige matvaner hos barna og hva kan vi bli enda bedre på?
  • Hvordan kan vi involvere og engasjere barna i bærekraftig matvaner på SFO?

Gruppeoppgave

20 min

Små grep for bærekraftig mat på SFO

  • Sett dere sammen små grupper og list opp 2-4 av de rettene dere vanligvis serverer på SFO, når dere serverer mat.
  • Er det noe dere kan justere på med enkle grep, for å gjøre disse rettene bittelitt mer bærekraftige? Ta gjerne utgangspunkt i forslagene fra filmen dere nettopp så.

 

Bruk et par minutter og tenk på mulige løsninger hver for dere før dere deler idéene med gruppen. Til slutt kan dere dele gruppens idéer med de andre gruppene.

Et kjapt spørsmål før vi kommer helt til bunns

Med utgangspunkt i det dere nå har snakket om, hva har dere lyst til å fokusere litt ekstra på de neste 3 månedene når det kommer til å bidra til bærekraftige matvaner hos barna på SFO?

Loading ... Loading ...

Oppsummering

5 min

  • Hva har vi gjort?
  • Hva har vi lært?
  • Hva var lurt, som vi vil ta med oss videre?

 

Sulten på mer? Du finner aktiviteter og andre godbiter på temasiden Bærekraftig mat!

Gå til Bærekraftig mat

Gratulerer, du har kommet til bunns i dypdykket!

Ta meg til overflaten Tilbake til oversikt

Top