Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

1 time – Mat i sesong

Mat i sesong

Dypdykk på under 1 time

Husker du smaken av norske jordbær om sommeren og norske epler om høsten? Det er noe helt for seg selv! Når vi velger norske råvarer i sesong får vi kortreist, fersk og rimelig mat som smaker ekstra godt. I tillegg kan det være bra for kloden også. Det skal vi dykke dypere ned i nå!

Program

  • Gjennomgang av tema og agenda – 5 minutter
  • Se filmen sammen – 15 minutter
  • Refleksjonsspørsmål – 15 minutter
  • Gruppeoppgave– 20 minutter
  • Oppsummering – 5 minutter

Snurr film!

15 min

Refleksjonsspørsmål

15 min

Gå igjennom ett og ett spørsmål. Tenk gjerne på spørsmålene individuelt først, før dere diskuterer med sidemannen. Til slutt kan dere dele refleksjonene med resten av gruppen.

Refleksjonsspørsmål

  • Hvilke muligheter og begrensninger har vi når det kommer til å kjøpe inn norsk mat i sesong?
  • Hva kan vi gjøre for å bli enda flinkere på å bruke mat i sesong?
  • Hvordan kan det å ta barna med ut på tur og sanke bær og andre ville vekster være i tråd med rammeplanen for SFO?

Gruppeoppgave

20 min

Små grep for sesongbasert matservering

  • Sett dere sammen små grupper og list opp 3-5 av de rettene dere vanligvis serverer på SFO, når dere serverer mat.
  • Er det noen råvarer i disse rettene dere med enkle grep kan variere ut ifra hva som er i sesong i de ulike årstidene? Ta gjerne utgangspunkt i punktene fra filmen dere nettopp så.

 

Tenk på mulige løsninger hver for dere før dere deler idéene med gruppen. Til slutt kan dere dele gruppens idéer med de andre gruppene.

Et kjapt spørsmål før vi kommer helt til bunns

Hvilke muligheter har dere for å lære barna om mat i sesong i deres nærområde?

Loading ... Loading ...

Oppsummering

5 min

  • Hva har vi gjort?
  • Hva har vi lært?
  • Hva var lurt, som vi vil ta med oss videre?

 

Sulten på mer? Du finner aktiviteter og andre godbiter på temasiden Mat i sesong!

Gå til Mat i sesong

Gratulerer, du har kommet til bunns i dypdykket!

Ta meg til overflaten Tilbake til oversikt

Top