Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fra fjord til bord

Aktiviteter for barna

sløying av makrell
1000x1000 fiskepinnefabrikk1
fine ting i fjæra
tang barn cana

Film for barna

Hvorfor det da? – Alt barna lurer på om havet

 

Kan havet skifte farge? Hvordan puster fiskene? Og hvorfor spiser hvalene egentlig plast? Her får spørre om alt de lurer på om havet, og Håkon på Akvariet i Bergen forteller og forklarer.

Denne filmen er fin å se sammen med barna som en introduksjon på temaet Fra fjord til bord. Her er mange spennende fakta om havet, og kanskje pirrer den nysgjerrigheten for mer utforsking og undring sammen.

Kompetanseheving for de voksne

I disse dypdykkene får du lære mer om matens vei fra fjord til bord, og hvordan vi på SFO kan være med på å ta vare på havet og alt som lever der. Under kan du velge det formatet på kompetansehevingen som passer best for dere.

WEBINAR: HVORDAN FÅ BARN TIL Å LIKE FISK

Ingen barn liker fisk! Eller jo, de gjør jo egentlig det. Men de trenger ofte litt hjelp på veien. Så hvordan knekker vi koden for å få barn til å bli glad i fisk?

Vi tar en prat med Einar Risvik og lærer bort noen nyttige grep som voksne kan gjøre for å gi barn positive smaksopplevelser knyttet til fisk og sjømat. Einar Risvik var seniorforsker på Nofima, styreleder i Skolematens venner, fagansvarlig i Norsk Smaksskule og forfatter av boken Kresne barn. Einar jobbet i mange år med å gi barn og unge gode mat- og måltidsopplevelser og deler massevis av kunnskap og erfaring med om temaet i dette webinaret.

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top