Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Matjungelen er åpen!

Etter en travel august har SFO på Apeltun, Olsvik, Ny Krohnborg, Kaland, Gjernes og Kleppestø skole ankommet Matjungelen. De voksne har lært mer om både mat og bærekraft og er nå klare for å ta med barna på en spennende reise inn i den dype jungelen.

 

SFOene har vært på matkurs med Opplysningskontoret for frukt og grønt og Folkelig, og lært mer om hvordan man lager enkel, næringsrik og god mat på kort tid og med et lite budsjett. Vi lagde wraps, smoothie, supper, skattekister med fisk, og eplevafler, som barna skal få smake på i løpet av høsten.

De ansatte på SFO har også lært seg mer om alt fra kostholdsrådene, smaksutvikling, bærekraft, markedsføring og matsvinn, gjennom e-læring.

Nå er alt klart, nå er matjungelen igang – her er et lite innblikk fra første aktivitetene forrige uke.

 

Sanseløype og epleforskning

Apeltun SFO i Bergen startet med brask og bram, løver og leoparder! Med jungelkrone på hodet og jungelmusikk i gangene fikk barna utfordre sansene sine i Matjungelens sanseløype. De måtte stikke hånda inn i jungelboksen og føle på ulike matvarer, og smake og lukte med bind for øynene. Kjempespennende og kjempegøy!

 

Gjernes SFO på Voss valgte en annen rute inn i jungelen, via epleforskning! Barna fikk i oppgave å smake og vurdere seks forskjellige eplesorter, både fra butikken og fra hagen. De fikk i utfordring å smake og beskrive eplensmakene, og si om de var syrlige, søte, friske eller saftige. Én eplesort ble til slutt kåret til smaksvinner! Så ble eplene brukt i en epledessert med tilslørte bondepiker, til stor glede for både store og små. Alle elevene var strålende fornøyd!


 

 

 

 

 

Konkurranse om det beste restemåltidet

I løpet av oktober kommer det en konkurranse til jungel-SFOene, om å lage det beste, og mest trivelige restemåltidet. Her må barna tenke lurt, og de voksne hjelpe til. SFO er allerede gode på å bruke rester, så dette blir en spennende konkurranse med mange gode forslag. Restemåltidet trenger ikke være avansert, det skal være enkelt og gjennomførbart. Mer om denne konkurransen kommer senere, i mellomtiden skal SFO gå dypere inn i jungelen og utforske litt til.

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Ukemenyer til sommersesongen

Ukemenyer til vårsesongen

Tips til påskekos på SFO

Top