På Sannidal SFO har både plasjakt og sorteringsstaffett vært stor suksess. De er også et perfekt eksempel på at selv om de ikke har full matservering akkurat nå, så kan de likevel gå på oppdagelsesferd i Matjungelen hver eneste måned. Vi har tatt en prat med Vibeke Herfoss som er SFO-leder på Sannidal om hvordan de får det til.
Hvordan bruker dere Matjungelen?
Vi er på vårt andre år i Matjungelen, og vi følger årshjulet. Vi har brukt alle oppleggene som står under hvert tema.
I år har fjerde trinn eget Matjungel-opplegg, og så drar vi noen av aktivitetene over til de andre trinnene der det er mulig. Vi snakker mye med elevene rundt hvert tema, og vi har fokus på at vi ikke skal kaste mat. Per dags dato har vi ikke matservering i vår SFO, men da prater vi om temaene når elevene spiser nistene sine. Hver uke serverer i frukt og grønt, og da snakker vi om det vi spiser. Hvor kommer frukten fra, hvor vokser den, hva kan den brukes til og inneholder den noe som er bra for kroppen vår ?
I fjerde klasse har det vært ett supert opplegg i år. Samtalene rundt hver området har fungert kjempebra, og elevene har vært veldig aktive. Det kommer mye undring og tanker, og vi ser at barna er aktive og lærer mye. Spesielt smakeaktivitetene har vært veldig gøy for alle sammen.