Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe med kokosmelk

Blåskjellsuppe med kokosmelk

En smakfull blåskjellsuppe med rød curry og kokosmelk, som både er rask og lett å lage. Blåskjell er proppfulle av viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger, som proteiner, omega-3 og jern. I tillegg smaker de kjempegodt, og kan være spennende for barna både å tilberede og spise!

Blåskjellsuppe

Du trenger

  • 4 kg blåskjell*
  • 4 ss rapsolje eller flytende margarin*
  • 4 stk sjalottløk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, revet
  • 4 ss rød curry paste
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 4 stk gulrøtter
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 8 dl lett kokosmelk

Til servering:

  • 4 stk vårløk
  • 1 pose sukkererter
  • 4 stk lime
  • 4 ss fersk koriander
  • Grovt brød eller rundstykker*

Slik gjør du det

Tidsbruk: 30-60 min.

  1. Start med å skylle alle blåskjellene grundig i kaldt vann og skrubb bort eventuelle tråder som henger fast på skjellene.
  2. Sjekk deretter blåskjellene. Blåskjell skal alltid være levende når vi tilbereder dem. De som er lukket kan du bruke. Skjell som er knust eller ikke vil lukke seg (kakk det åpne skjellet forsiktig på benken og se om det lukker seg),  er døde og kan dessverre ikke spises.
  3. Ha rapsolje/flytende margarin i en stor gryte på middels sterk varme.
  4. Tilsett løk og hvitløk og la det surre 2-3 minutter under omrøring.
  5. Tilsett rød curry og revet ingefær. Rør om og la alt surre videre i 1 minutt.
  6. Skrell gulrøttene og skjær i tynne strimler, cirka 3-4 cm lange.
  7. Ha gulrøtter i gryten og hell over grønnsaksbuljong.
  8. Kok opp og ha i blåskjellene.
  9. La skjellene dampe under lokk i ca. 5 minutter, til de har åpnet seg. Rist på gryten av og til. Skjell som ikke åpner seg, skal ikke spises. Hell over kokosmelken, rør forsiktig inn og gi suppen et raskt oppkok.
  10. Suppen er klar! Server blåskjellsuppen med vårløk, sukkererter delt i to, limebåter, ferske korianderblader og litt grovt brød.

 

Tips! Styrken på currypasten varierer veldig fra merke til merke, så det er lurt å tilsette litt og litt og smake til så dere finner den styrken dere vil ha på suppen.

Tips! Det kan være litt vanskelig å spise blåskjell, men det finnes triks! Du kan for eksempel bruke et tomt blåskjell som «klype» for å få tak i innmaten i de andre blåskjellene. Selve suppen kan spises med skje.

 

*Allergener: Bløtdyr, laktose, melk, gulten

Laktoseintoleranse eller melkeallergi? Bruk rapsolje eller melkefri flytende margarin.

Glutenallergi? Bruk glutenfritt brød eller dropp brød som tilbehør.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra Mills.no

Top