Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Blomkål- og brokkoligrateng

Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni

Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni

Enkel og smakfull grateng med egg, makaroni og sesongens grønnsaker. Oppskriften er beregnet til 10 barn.

Blomkål- og brokkoligrateng

Du trenger

  • 1 stk Brokkoli med stilk
  • 1 liten Blomkål
  • 300 gr ukokt Makaroni, fullkorn*
  • 5 stk Egg*
  • 5 dl Lettmelk*
  • Timian (kan sløyfes)
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 40 g Gulost, revet*

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
  3. Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
  4. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  5. Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsakene bare er såvidt møre.
  6. Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
  7. Visp sammen egg, melk, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen.
  8. Dryss revet gulost på toppen.
  9. Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.

Tips

  • Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til.
  • Du kan gjerne bruke en ferdig kuttet, og eventuelt frossen, blomkål- og brokkoliblanding for å spare tid.


*Allergener:
Egg. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk v/laktoseintoleranse. Bruk plantebasert melk og ost v/melkeallergi. Hvete/gluten: Bruk glutenfri makaroni. Makaroni kan også sløyfes.

Top