Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt med rørte bær

Byggrynsgrøt med rørte bær

Bygg er bærekraftig, kortreist og næringsrik kornsort som vi gjerne kan spise mer av! Hele byggryn passer ypperlig i grøt, og har en deilig nøtteaktig smak og litt mer tyggemotstand enn havregrøt.

byggrynsgrøt

Du trenger

  • 4 dl hele byggryn*
  • 2 dl havregryn*
  • 2 l lettmelk*
  • 1 ts salt
  • 2 ts kanel
  • Rørte bær, f.eks bringebær eller jordbær.

Slik gjør du det

  1. Hell byggryn i en bolle og fyll med kaldt vann. La stå over natten.
  2. Hell av vannet og kok opp byggryn sammen med melken. La grøten småkoke i ca 30 minutter under omrøring, til byggrynene er myke men med litt tyggemotstand.
  3. Tilsett havregryn og salt og kok i noen minutter til.
  4. Server grøten med bær og et dryss kanel.

 

Tips! Du kan droppe havregrynene og bare lage grøt på byggryn og melk.

 

*Allergener: Melk, gluten

Cøliaki? Du kan erstatte bygg med hel bokhvete.

Laktoseintoleranse? Erstatt melk med laktosefri melk.

Melkeallergi? Bruk alternativer som havremelk, kokosmelk eller rismelk.

Top