Bygg er bærekraftig, kortreist og næringsrik kornsort som vi gjerne kan spise mer av! Hele byggryn passer ypperlig i grøt, og har en deilig nøtteaktig smak og litt mer tyggemotstand enn havregrøt.
Du trenger
4 dl hele byggryn*
2 dl havregryn*
2 l lettmelk*
1 ts salt
2 ts kanel
Rørte bær, f.eks bringebær eller jordbær.
Slik gjør du det
Hell byggryn i en bolle og fyll med kaldt vann. La stå over natten.
Hell av vannet og kok opp byggryn sammen med melken. La grøten småkoke i ca 30 minutter under omrøring, til byggrynene er myke men med litt tyggemotstand.
Tilsett havregryn og salt og kok i noen minutter til.
Server grøten med bær og et dryss kanel.
Tips! Du kan droppe havregrynene og bare lage grøt på byggryn og melk.
*Allergener: Melk, gluten
Cøliaki? Du kan erstatte bygg med hel bokhvete.
Laktoseintoleranse? Erstatt melk med laktosefri melk.
Melkeallergi? Bruk alternativer som havremelk, kokosmelk eller rismelk.