Grøt kan lages på mange måter, også med frukt og bær. Eplegrøt er en herlig høstdessert som passer godt å lage når de norske eplene er i sesong. Det er også en fin rett å lage for å bruke opp nedfallsfrukt som har fått seg en trøkk.
Du trenger
16 epler, f.eks aroma eller gravenstein
2 dl vann
2 ss sukker
2 ts kanel
Kesam, yoghurt eller melk til servering*
Slik gjør du det
Skrell og skjær eplene i terninger.
Kok eplene i en kjele med vann til de er møre.
Mos eplene og smak til med sukker og kanel.
Server med en klatt vaniljekesam, yoghurt eller litt kald melk.
Tips! For å unngå matsvinn kan du finhakke skallet og bruke i f.eks vaffelrøre, grøt eller i tomatsuppen. Det går også helt fint å lage eplegrøt med skall. Hvis du har rester av eplegrøten kan den brukes på samme måte som eplemos, på grøt, lapper eller på skiven.
*Bruk laktosefrie melkeprodukter ved laktoseintoleranse, eller bruk melkealternativer av kokos, havre eller mandel ved melkeallergi.