Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
eplegrøt

Eplegrøt

Eplegrøt

Grøt kan lages på mange måter, også med frukt og bær. Eplegrøt er en herlig høstdessert som passer godt å lage når de norske eplene er i sesong. Det er også en fin rett å lage for å bruke opp nedfallsfrukt som har fått seg en trøkk.

eplegrøt

Du trenger

  • 16 epler, f.eks aroma eller gravenstein
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ts kanel
  • Kesam, yoghurt eller melk til servering*

Slik gjør du det

  1. Skrell og skjær eplene i terninger.
  2. Kok eplene i en kjele med vann til de er møre.
  3. Mos eplene og smak til med sukker og kanel.
  4. Server med en klatt vaniljekesam, yoghurt eller litt kald melk.

 

Tips! For å unngå matsvinn kan du finhakke skallet og bruke i f.eks vaffelrøre, grøt eller i tomatsuppen. Det går også helt fint å lage eplegrøt med skall. Hvis du har rester av eplegrøten kan den brukes på samme måte som eplemos, på grøt, lapper eller på skiven.

 

*Bruk laktosefrie melkeprodukter ved laktoseintoleranse, eller bruk melkealternativer av kokos, havre eller mandel ved melkeallergi.

Top