Eplegrøt
Grøt kan lages på mange måter, også med frukt og bær. Eplegrøt er en herlig høstdessert som passer godt å lage når de norske eplene er i sesong. Det er også en fin rett å lage for å bruke opp nedfallsfrukt som har fått seg en trøkk.
Grøt kan lages på mange måter, også med frukt og bær. Eplegrøt er en herlig høstdessert som passer godt å lage når de norske eplene er i sesong. Det er også en fin rett å lage for å bruke opp nedfallsfrukt som har fått seg en trøkk.
Tips! For å unngå matsvinn kan du finhakke skallet og bruke i f.eks vaffelrøre, grøt eller i tomatsuppen. Det går også helt fint å lage eplegrøt med skall. Hvis du har rester av eplegrøten kan den brukes på samme måte som eplemos, på grøt, lapper eller på skiven.
*Bruk laktosefrie melkeprodukter ved laktoseintoleranse, eller bruk melkealternativer av kokos, havre eller mandel ved melkeallergi.