Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fiskegrateng med makaroni

Fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng er enkelt å lage til mange og er ofte en favoritt blant barna. Det er også en ypperlig måte å bruke opp rester av fisk, pasta og grønnsaker for her er det bare å være kreativ med oppskriften.

Du trenger

  • 800 g torsk, i terninger*
  • 2 dl makaroni, fullkorn
  • 4 ss flytende margarin
  • 60 g hvetemel*
  • 8 dl lettmelk*
  • Salt og pepper
  • Muskattnøtt, malt
  • 2 egg*
  • Persille, frisk eller tørket
  • 8 ss brødrasp*

Slik gjør du det

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Kutt torsk i terninger.

3. Kok opp makaroni etter anvisning på pakken.

4. Lag hvit saus slik: Varm opp margarin forsiktig uten at det begynner å frese, og rør inn hvetemel. Spe på med melk over svak varme mens den tykner og blir en jevn saus. Pass på å røre jevnlig slik at den hvite sausen ikke brenner seg. Smak til med salt, pepper, persille og muskatnøtt.

5. Visp inn ett egg av gangen i den hvite sausen.

6. Bland forsiktig makaroni og torsk sammen med den hvite sausen. Ha blandingen over i en ildfast form, og dryss over et jevnt lag av brødrasp på toppen.

7. Sett formen i ovnen, og la fiskegratengen stå i 30-35 minutter til den er sprø og gyllen på toppen.

Servér gjerne fiskegrateng med kokte poteter og råkost til.

Allergener: fisk, gluten, melk, egg

Laktoseintoleranse? Bytt til laktosefri melk.

Melkeallergi? Bytt til plantebasert melk.

Eggallergi? Eggene kan droppes.

Cøliaki? Bruk glutenfri pasta, glutenfritt mel og brødsmuler av glutenfritt brød. Hvit saus kan også lages med Maizena.

Oppskriften er hentet fra Lerøy

Top