Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fiskesuppe med fennikel

Fiskesuppe med fennikel

En nydelig og mettende suppe som er ferdig på en, to, tre. Suppen kan varieres ved å tilsette reker, blåskjell og hakkede urter. Du kan også bytte ut torsk og laks med annen fisk, f.eks. sei.

Du trenger

  • 16 dl fiskebuljong*
  • 4 dl melk*
  • 2 stk finhakket fennikel
  • 4 stk gulrot i skiver
  • 400 g torskefilet eller annen hvit fisk – i terninger*
  • 400 g laksefilet eller annen rød fisk – i terninger*
  • 4 stilker stangselleri i tynne skiver*
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 1 stk purre i strimler

Slik gjør du det

  1. Kok opp fiskebuljong og melk.
  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk, og kutt resten av grønnsakene i strimler. Skjær fisken i terninger.
  3. Tilsett fisk og grønnsaker i suppen.
  4. La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Server suppen med godt grovt brød til.

Tips: Bruk gjerne andre fiskeslag, og sleng oppi det dere har av grønnsaksrester. Potet, paprika, squash, søtpotet og pastinakk passer godt i denne suppen.

*Allergener: Selleri, melk, fisk, skalldyr

Laktoseintoleranse? Bytt melk med laktosefri melk.

Selleriallergi? Kutt selleri fra oppskriften, erstatt med andre grønnsaker

Fisk- og skalldyrallergi? Bruk grønnsaksbuljong og erstatt fisk med kyllingfilet. Du kan også bruke en annen suppeoppskrift, f.eks denne.

Top