Granola passer godt til alle døgnet tider. Det er enkelt å lage, og det lukter helt jungelsk godt! Hjemmelaget granola gir oss godt med næringsstoffer og mye fiber som metter og gir barna god energi.
Du trenger
250 g havregryn
100 g blandede nøtter
100 g blandede frø
1 liten klype salt
1 ts kanel
1ss honning
1 ss rapsolje
1 dl eplejuice
Litt tørket frukt som rosiner, dadler eller aprikoser.
Slik gjør du det
Sett stekeovnen på 160 grader.
Bland havregryn, nøtter og frø i en skål
Tilsett enn klype salt, litt kanel, honning, rapsolje og eplejuice. Bland godt og smak til.
Ha blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og spre det utover.
Stek i ovnen i ca 30 minutter.
Når blandingen er ferdig stekt kan den avkjøles en liten stund før dere blander inn rosiner eller annen tørket frukt om dere har det.
Server med youghurt, melk, frukt eller bær.
Tips: La gjerne barna få lage sin egen granola med sine favoritter.
*Allergener – Gluten, nøtter
Cøliaki? Selv om havre er en glutenfri kornsort kan det være spor av andre kornslag, så velg glutenfrie havregryn eller bokhvete.
Nøtteallergi? Bruk de nøttene du tåler, eller dropp dem helt og bruk frø i stedet.