Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Grønne bananpannekaker

Grønne bananpannekaker

Bananpannekaker er genialt å lage om du har overmodne søte brune bananer liggende. Men det aller gøyeste med disse pannekakene er at de er grønne! Her bruker vi nemlig spinat, som ikke bare gir en fin grønnfarge, men også viktige næringsstoffer som jern og vitamin A, C og K.

Du trenger

  •  4 modne bananer
  •  4 store never med frisk spinat
  •  4 egg*
  •  4 dl sammalt mel*
  •  2 ts bakepulver
  •  2 ts kanel
  •  Myk eller flytende margarin til steking*

Slik gjør du det

  1. Mos bananene med en gaffel i en bakebolle.
  2. Riv opp spinaten, fjern de groveste stilkene, og tilsett i bananblandingen. Dersom dere har stavmikser tilgjengelig er det lurt å mose banan og spinat med denne for å få en fin grønnfarge og en jevnere konsistens.
  3. Knekk eggene opp i røren og visp godt.
  4. Tilsett mel, kanel og bakepulver. Røren skal være som en tykk pannekakerøre.
  5. Stek pannekakene på middles varme med litt myk margarin i stekepannen.

*Allergener – Egg, gluten, melk

Cøliaki? Bruk glutenfritt mel og havregryn.
Laktoseintolerant? Bruk melkefri margarin.
Ved eggallergi kan egg droppes, men tilsett litt mer mel og banan.

Forslag til topping: Kremost, Kesam, Cottage cheese, Rørte bær, Frisk frukt og bær, Peanøttsmør

Top