Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike. Ekstra stas for barna å forme dem som tall, bokstaver eller figurer.
Du trenger
50 g fersk gjær
5 dl lettmelk*
1 ts salt
1 ss honning
2 ss soyaolje
1 dl linfrø
2 grovreven gulrøtter
2 dl havregryn*
300 g sammalt hvete, fin*
300 g hvetemel*
Slik gjør du det
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
Tilsett salt, honning og olje.
Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
Sett til heving i 30 minutter.
Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
Etterhev i 30 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist.
* Allergener: gluten og melk. Mel kan byttes ut med glutenfritt mel og melk kan byttes ut med laktosefri melk eller soyamelk.