Grove rundstykker med gulrot

Grove rundstykker med gulrot

Grove rundstykker med gulrot

Med revne gulrøtter og havregryn i deigen blir rundstykkene ekstra saftige og fiberrike. Ekstra stas for barna å forme dem som tall, bokstaver eller figurer.

Grove rundstykker med gulrot

Du trenger

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl lettmelk*
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 grovreven gulrøtter
  • 2 dl havregryn*
  • 300 g sammalt hvete, fin*
  • 300 g hvetemel*

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
  2. Tilsett salt, honning og olje.
  3. Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
  4. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen.
  5. Sett til heving i 30 minutter.
  6. Ta deigen it av bakebollen og form til rundstykker som settes på et stekebrett med litt avstand.
  7. Etterhev i 30 minutter.
  8. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter.
  9. Avkjøl på rist.

* Allergener: gluten og melk. Mel kan byttes ut med glutenfritt mel og melk kan byttes ut med laktosefri melk eller soyamelk.

Top