Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Indisk gryte potet

Indisk potetgryte med linser

Indisk potetgryte med linser

Dette er en god, varmende og krydret rett hvor poteten får spille hovedrollen. Tilsett gjerne litt kokosmelk eller naturell yoghurt for en mildere variant.

Indisk gryte potet

Du trenger

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ss ingefær
  • 800 g potet, helst melne f.eks Pimpernell eller Mandelpotet.
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 4 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater (1 boks = ca 400g)
  • 1 boks røde linser (1 bokse = ca 400g)

Krydder:

  • 1 ts Garam masala eller currypulver
  • 1 ts spisskummen
  • ¼ ts salt

Slik gjør du det

  1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær.
  2. Skrell og kutt potetene i mellomstore terninger.
  3. Fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme i en stor gryte til løken er myk.
  4. Tilsett de tørkede krydderne og stek noen minutter til.
  5. Tilsett potet og la steke noen minutter sammen med løk og krydder.
  6. Tilsett hermetiske tomater og vann, og la putre under lokk til potetene er møre, ca. 20 minutter.
  7. Skyll linsene godt og tilsett mot slutten av koketiden.
  8. Smak til med salt og pepper før servering.

 

Tips

  • Erstatt noe av vannet med kokosmelk for en mildere variant.
  • Server gjerne med naturell yoghurt og frisk koriander.

 

 Allergener: Ingen. Men melk/laktose hvis du serverer med yoghurt naturell. Erstatt med laktosefri yoghurt, eller plantebasert yoghurt ved melkeproteinallergi.

Top