Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hjemmelagde fiskepinner

Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner er en favoritt blant barna, og de er enkle å lage selv. Her kan dere bruke både fersk og frossen fisk, eller kanskje dere er så heldige å ha en fisk som dere har fisket selv?

Du trenger

  • 800 gram fiskefilet*
  • 1 dl hvetemel *
  • 2 egg*
  • 1,5 dl brødsmuler eller griljermel til panering*
  • Olje eller myk margarin til steking
  • Salt og pepper
  • Grove wraps*
  • Salat og raspet gulrot til servering

Til dippen trenger du:

  • Naturell yoghurt
  • Dill eller andre urter
  • Sitron

Slik gjør du det

  1. Skjær fiskefileten i biter på ca 2-3 cm tykkelse.
  2. Bland sammen melet med salt og pepper i en skål, visp sammen eggene med gaffel i en annen skål og ha brødsmuler eller griljermel i en tredje skål.
  3. Dypp fiskebitene én og én. Først i melblandingen, så i eggeblandingen og til slutt i melet. Fiskebitene skal være helt dekket. 
  4. Varm olje eller myk margarin på middels til høy varme i en stekepanne og stek fiskepinnene i ca 4 minutter på hver side.
  5. Fiskepinnene kan også stekes i stekeovn. Da legger du den ferdig panerte fisken på en stekeplate med bakepapir. Stek fisken høyt i stekeovnen i ca 8 minutter ved 200°C varmluft.
  6. Når fiskepinnene er ferdige kan de legges på et tørkepapir slik at overflødig olje renner av og fiskepinnene blir sprø.
  7. Bland sammen yoghurt, sitron og urter til en dipp, skjær salat og rasp gulrøtter.
  8. Server fiskepinnene i grove wraps eller lompe med salat, revne gulrøtter og dipp.

 

Tips: Bruk gjerne smuler av tørre brødrester til paneringen. Det går også an å bruke cornflakes, finhakkede nøtter eller sesamfrø.

 

Allergener: Fisk. egg, gluten

Cøliaki? Bruk glutenfritt mel og glutenfri panering.

Eggeallergi? Eggene kan byttes ut med vann, melk eller eggerstatning. Du kan også dyppe fisken rett i paneringen, uten mel og egg.

Top