En frisk og enkel rett som er lett å lage til mange.
Foto: Lerøy - Øyvind Ganesh
Du trenger
1 kglaksefilet, uten skinn og bein*
4 stkgrønne epler, i terninger
8 håndfullergrønnkål
8 håndfuller valnøttkjerner*
4 ssolivenolje
Saften av en sitron
Salt og pepper
Slik gjør du det
Skjær eple i terninger. Bland grønnkål, valnøttkjerner og eplebitene sammen. Tilsett olivenolje, saften av en halv sitron, og salt og pepper.
Bland salaten godt og la den stå mens du lager laksen.
Stek laksen i stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side, eller i stekeovnen på 180 grader i 20 min, hvis du steker mange på en gang. Ha over salt og pepper.
Server laks med blandet salat og litt grovt brød.
Allergener: Fisk, nøtter
Nøtteallergi? Bytt ut valnøtter med andre nøtter eller frø du tåler, eller erstatt med fetaost, soltørket tomat eller en annen grønnsak etter eget ønske.