Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lakseburger

Lakseburger

Disse burgerne laget sjømatkokken Fredrik Hald sammen med barna på Raudeberg SFO, og det viste seg å være en skikkelig favoritt blant jungelbarna!

Du trenger

  • 1 kg laksefilet*
  • 2 ts salt
  • 12 drag pepper
  • 1 rødløk, i ringer
  • 1 agurk, i tynne skiver
  • 8 salatblader
  • 8 Landbrødskiver, eller skiver av et annet grovt brød*
  • 8 lettrømme*

Slik gjør du det

  1. Fjern eventuelt skinn og bein fra laksefileten
  2. Finhakk laksefileten med kniv slik at det blir en grov farse. Bland med salt og pepper i en skål.
  3. Kutt rødløk i tynne skiver, skjær opp agurken og legg frem salatblader i passende størrelse.
  4. Skjær opp 8 skiver med brød.
  5. Form laksefarsen til åtte burgere i omtrent samme størrelse.
  6. Varm olje eller myk margarin i en stekepanne på middels varme.
  7. Stek lakseburgerne et par minutter på hver side i pannen. De kan også stekes i stekeovn ca 8-10 min.
  8. Smør skivene med rømme, legg på salatblad, rødløk og agurk. Topp det hele med fiskeburgeren og server.

 

Allergener: fisk, melk, gluten

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri lettrømme.

Melkeallergi? Bruk plantebasert rømme.

Cøliaki? Bruk glutenfritt brød.

 

Oppskriften er hentet fra Lerøy

Top