Hvorfor ikke lage omeletten i muffinsformer? Enkelt og godt, og passer fint å ha i matpakken eller på tur. Server gjerne omelettmuffins sammen med oppkuttede staver av forskjellige grønnsaker, og grove rundstykker.
Du trenger
8stk egg
8ss lettmelk*
200grevet hvitost*
200g kokt skinke i biter
24stk rød cherrytomat – delt i to
4dl hakket frisk spinat
Slik gjør du det
Rens og skyll spinaten godt. Legg bladene over på kjøkkenpapir og la de renne godt av seg.
Hakk spinatbladene grovt.
Egg og melk piskes lett.
Tilsett revet ost, skinkebiter, halve cherrytomater og spinat.
Smak til med salt og pepper, og gjerne noen finhakkede urter.
Hell røren i muffinsformer og stek dem på 180 grader i ca. 15 minutter.
Tips: Omelettmuffinsen kan også lages uten kjøtt, for en vegetarisk variant. Varier gjerne med ulike grønnsaker, f.eks squash, brokkoli, gulrot, paprika eller pastinakk.
*Allergener: Melk, egg
Laktoseintoleranse? Velg laktosefri lettmelk
Melkeallergi? Muffinsene smaker også veldig godt uten ost. Bruk eventuelt melkefrie ostealternativer.