Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Spagetti med laks, erter og crème fraîche

Spagetti med laks, erter og crème fraîche

Pasta og laks er hverdagsmat på sitt beste, og denne retten er både superrask å lage, næringsrik og faller godt i smak for små og store. Ved å bruke erter i pastasausen får du lurt inn noe mer grønnsaker i måltidet. I denne retten er sausen laget med erter, som både gir en fin farge og mye bra fiber.

Foto: Lerøy

Du trenger

  • 4-6 laksefileter*
  • 800 g pasta, fullkorn*
  • 600 g frosne erter
  • 8 ss Lett Crème Fraîche*
  • 8 ss kokevann fra pastaen*
  • 2 ss Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du det

  1. Bak laksen i stekeovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Spar på litt av pastavannet.
  3. Tin ertene. Ha halvparten av dem i en bolle sammen med crème fraiche og olivenolje. Kjør til en jevn krem med stavmikser og spe på med litt pastavann. Det er ikke sikkert du trenger alt vannet.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Vend ertekremen inn i pastaen. Server med resten av ertene og laks på siden.

Tips: Her kan dere enkelt tilsette flere grønnsaker i pastasausen. For eksempel spinat, brokkoli eller andre grønnsaker dere har liggende. Den kan også gjøres vegetar ved å droppe laksen.

*Allergener: fisk, gluten, melk

Laktoseintoleranse? Bytt til laktosefri crème fraiche.

Melkeallergi? Bytt til plantebasert creme fraiche.

Cøliaki? Bruk glutenfri pasta.

Top