Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Meksikansk gryte

Tacogryte

Tacogryte

Dette er en god og varmende gryte som barna gjerne kan være med på å tilberede, og den er helt fri for allergener. Lag gjerne opp et stort glass med krydderblanding så har dere til senere.

Meksikansk gryte

Du trenger

  • 3 dl fullkornsris
  • 1 gul løk
  • 1 søtpotet
  • 1 paprika
  • 5 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater  (1 boks/pakke = ca 400g)
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks maiskorn (1 boks = ca 160g)
  • 1 boks hermetiske kidneybønner eller svarte bønner (1 pakke = ca 400g)

Krydder:

  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt paprika
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell løk og søtpotet. 
  3. Finhakk løk og skjær søtpotet og paprika i små terninger.
  4. Stek løken i olje på middels varme i en stor gryte. 
  5. Ha i søtpotet, paprika og krydder og fres videre et par minutter. 
  6. Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
  7. La alt koke på middels varme i 20–25 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett eventuelt mer vann om nødvendig.
  8. Skyll bønnene og maisen godt og ha dem i gryten mot slutten av koketiden.
  9. Smak til og server sammen med fullkornsris.

Tips

Server gjerne med en skvis lime og lettrømme til.

Allergener: Ingen allergener. Men hvis du serverer rømme til er det melk/laktose som kan erstattes med laktosefri rømme, eller plantebasert rømme hvis melkeproteinallergi.

Top